asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

Slovenija

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za nagrado dobil dojenčka iz novomeške bolnišnice?

Deli na:
Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za nagrado dobil dojenčka iz novomeške bolnišnice?

Stane Dolanc

Konec maja je bila na zahtevo poslancev SDS in NSI ustanovljena parlamentarna preiskovalna komisija, ki naj bi se prebila do resnice v zgodbi o ukradenih otrocih. A Pavel Jamnik, ki je kot kriminalist sodeloval pri preiskavi prvih štirih primerov t. i. ukradenih otrok, se boji se, da bo tudi pri nedavno ustanovljeni parlamentarni komisiji šlo prej kot ne po poti nabiranja političnih točk oziroma političnih igric, do resnice pa se ne bodo prebili.

Še vedno se namreč v javnosti pojavljajo divje zgodbe o krajah. Ena takih je zgodba o možu, ki je varoval razvpitega partijca Staneta Dolanca.

Da so poskrbeli za Dolančevega varnostnika, je v komisiji za peticije, človekove pravice in enake možnosti omenil predsednik srbskega Društva za resnico in pravico o otrocih ter član srbske vladne komisije Radiša Pavlović.

Govoril je tudi o odgovornosti nekdanje tajne varnostno-obveščevalne službe, ki je delovala na osi od Beograda prek Zagreba do Ljubljane. Varnostnik, v Ljubljani je čuval hišo Staneta Dolanca, je po njegovih besedah za nagrado dobil dojenčka iz novomeške bolnišnice, kjer naj bi lažno prikazali njegovo smrt.

Dolanc seveda ni nekdo, ki bi ga branil, je človek, ki je zlorabil politično oblast, je ob tem pripomnil Jamnik in spomnil na primer Ljuba Bavcona. Kot kriminalist v akciji Sprava, določen za preiskovanje storilcev prikritih pomorov, je preveril tudi izjavo, da je bil Bavcon po vojni v Šentvidu med tistimi, ki so izvajali selekcijo, kdo bo umorjen v Kočevskem rogu in kdo ne. Ugotovil je, da takrat ni bil v Sloveniji.

»Ko nekdo v javnost spusti neko ime, se ga tisti, ki so čustveno prizadeti, hitro oprimejo. V dobri veri, da to drži, govorica ali izjava postane dejstvo. Gre tudi za željo po obračunu z ljudmi, ki so res imeli moč,« si razlaga Jamnik.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24