Revija Reporter
Slovenija

Soniboj Knežak (SD) o sumih nezakonitega financiranja SDS (REPORTER PODKAST)

Reporter
18 2.119

15. nov. 2023 11:45 Osveženo: 16:40 / 16. 11. 2023

Deli na:

Katarina Keček in Soniboj Knežak v Reporter podkastu

Sašo Švigelj

Parlamentarna komisija, ki preiskuje nezakonito financiranje političnih strank, je razkrila velike nepravilnosti in celo kazniva dejanja. Poslanec SD Soniboj Knežak, ki sodeluje v komisiji, opozarja, da ima ta zgodba številne elemente mafijskega prepletanja s politiko z namenom prikopati se do javnega denarja. Z novinarko Reporterja Katarino Keček sta spregovorila o politično-kriminalnih hobotnicah v Sloveniji.

V Telekomu so se mesec dni po nastopu Janševe vlade okrepili pritiski, celo do groženj s smrtjo in političnimi zamenjavami je prihajalo, razkriva Knežak.

V pogovoru poslanec opiše, s kakšno dokumentacijo je imela opravka komisija in kako je sledila toku denarja. Izpostavi vpletenost tako velikih podjetij, ki so vpletena v posle z državo, do malih podjetij na lokalni ravni.

Kaj Knežak pove o razvpiti pogodbi Nova24TV s Telekomom, po kateri bi strankarska televizija dobila milijone – pogodba je bila sklenjena na hitro po Janševem prihodu na oblast.

Lahko odkritja komisije privedejo do prekinitve ali revizij spornih pogodb, morda celo do kazenskih ovadb? Na škodljivost Telekomove pogodbe z Nova24TV so denimo že dolgo pred začetkom preiskave opozarjali številni zaposleni na Telekomu.

APPLE PODCASTS

SPOTIFY

GOOGLE

YOUTUBE

Knežak razkrije, kako je potekalo financiranje volilne kampanje SDS z javnimi sredstvi.

Kaj je bilo spornega pri »izobraževanju« mestnih svetnikov SDS, ki naj bi ga izvajal sedanji poslanec SDS Zoran Mojškerc.

Kakšen eksploziven in obremenjujoč material je zbrala komisija in zakaj se ob tem postavljajo tudi vprašanja o delovanju varnostno-obveščevalnih služb.

Bo komisija zaslišala tudi prvaka SDS Janeza Janšo?