pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ugibanja o razrešitvi GGM vse glasnejša, kritično o njem tudi član uprave Luke Koper

Deli na:
Ugibanja o razrešitvi GGM vse glasnejša, kritično o njem tudi član uprave Luke Koper

Foto: Bobo

Člani nadzornega sveta Luke Koper se bodo danes prvič sestali po uveljavitvi sprememb statuta družbe, ki nadzornikom poenostavljajo postopek razrešitve predsednika in članov uprave. Čeprav točka o morebitni razrešitvi prvega moža Luke Gašparja Gašparja Mišiča ni na dnevnem redu seje, mediji ugibajo, da bodo nadzorniki o tem vendarle glasovali.

Zato pa naj bi nadzorniki danes po poročanju nekaterih medijev obravnavali pismo člana uprave Jožeta Jeklina, ki naj bi Gašparju Mišiču očital, da krši poslovnik in znotraj uprave sprejema odločitve s preglasovanjem.

Delničarji Luke Koper so na skupščini 19. marca sprejeli spremembe statuta družbe, po katerih bi med drugim za sklepčnost nadzornega sveta pri imenovanju in odpoklicu člana uprave oziroma predsednika uprave ali delavskega direktorja bila potrebna navzočnost vsaj polovice, torej petih od skupno devetih nadzornikov namesto dosedanjih dveh tretjin oziroma šestih članov nadzornega sveta.


Ta sprememba odpira vrata morebitnemu odločanju o odpoklicu sedanjega predsednika uprave Gašparja Mišiča. Nadzorni svet na svoji januarski seji o tem ni mogel glasovati, saj je bilo na glasovanju prisotnih le pet nadzornikov, predstavnikov kapitala, ni pa bilo predstavnice lokalne skupnosti Sabine Mozetič in treh nadzornikov iz vrst zaposlenih.

Ugibanja o razrešitvi Gašparja Mišiča so glasna, vse odkar se je nekdanji državni sekretar v kabinetu premierke Alenke Bratušek septembra zavihtel na čelo Luke, stopnjevala pa so se po tem, ko so Gašparja Mišiča policisti ustavili pijanega za volanom.

Gašpar Mišič sicer ves čas poudarja, da Luka pod njegovim vodstvom dobro posluje. Ob nedavni odločitvi koprske občine, da ne bo vložila izpodbojne tožbe in bo tako omogočila uveljavitev sprememb statuta Luke, pa je Gašpar Mišič izrazil prepričanje, da lahko zgolj dobri rezultati poslovanja sodijo o njegovi prihodnosti na položaju predsednika uprave.