Revija Reporter
Slovenija

Uganka štirih Trumpovih Slovencev

Igor Kršinar

25. avg. 2019 19:59 Osveženo: 6:27 / 27. 8. 2019

Deli na:

Donald in Melania Trump s sinom Barronom, na posnetku še Melaniina starša Viktor in Amalija Knavs.

Profimedia

Mineva tretje leto mandata predsednika ZDA Donalda Trumpa, v Beli hiši imamo prvo damo Slovenko Melanio Trump, njunega slovensko govorečega sina Barrona ter slovenska tasta in taščo Viktorja in Amalijo Knavs, toda ameriški predsedniški par še vedno ni obiskal Slovenije niti ni bil noben naš voditelj uradno povabljen v Belo hišo.

Razkrivamo, kakšne so možnosti, da bi končno prišlo do dvostranskega obiska na najvišji ravni in kako nam lahko pri tem pomaga nova veleposlanica ZDA Lynda Blanchard. O tem smo se pogovarjali tudi z nekdanjim veleposlanikom v ZDA Romanom Kirnom.


Pišemo, s katerimi poslovnimi ponudbami lahko zvabimo Trumpa v Slovenijo. Je zato začel premier Marjan Šarec obujati idejo o gradnji drugega bloka nuklearke Krško?

Pišemo tudi, kateri naši voditelji so obiskali ZDA in koliko ameriških obiskov na najvišji ravni je bilo pri nas, zakaj je nato sledilo osem let zamrznjenih odnosov.

Razkrivamo doslej neznane dogovore za obisk predsednika Boruta Pahorja v Washingtonu, kaj o tem pravi premier Marjan Šarec in kako blizu je Trumpu v resnici prvak SDS Janez Janša.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24