zakon privlačnosti Dobra karma

Zakon privlačnosti v želeno smer lahko sprožimo...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 26. maja

katedrala svobode Reporter.si

Katedrala Svobode: Sprte stranke bivše koalicije ...

Družina Grivec, nov hlev Svet24.si

Na pogorišču je zrasel nov gospodarski objekt

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo: kaj je KPK ugotovila v aferi maketa

petra-roi Odkrito.si

Se žena slovenskega pevca res videva z Donaldom ...

Vesna Šošterič Njena.si

Ljubezen po domače: Vesna Šošterič znova ...

Slovenija

Turnšek odstopil, Šrot ovaden?

Deli na:

Predsednik nadzornega sveta Pivovarne Laško Anton Turnšek je odstopil in kot razlog navedel ovadbe zoper nekdanje lastnike Pivovarne. Po poročanju Pop TV so ovadeni nekdanji direktor Boško Šrot in sodelavci, ki so mu pomagali obvladovati podjetje. "Sedaj, ko je znana vsebina ovadbe in imena ovadenih, je izpolnjen prvi pogoj, da se lahko umaknem," je v odstopni izjavi zapisal Turnšek.

Predsednik nadzornega sveta Pivovarne Laško Anton Turnšek je odstopil in kot razlog navedel ovadbe zoper nekdanje lastnike Pivovarne. Po poročanju Pop TV so ovadeni nekdanji direktor Boško Šrot in sodelavci, ki so mu pomagali obvladovati podjetje. "Sedaj, ko je znana vsebina ovadbe in imena ovadenih, je izpolnjen prvi pogoj, da se lahko umaknem," je v odstopni izjavi zapisal Turnšek.

V oddaji 24ur Zvečer so poročali, da so ob Šrotu podane še kazenske ovadbe zoper Sašo Fajs, Matjaža Rutarja in Danjelo Rakovič, ki so kot direktorji Kolonela, Center naložb in Infold holdinga Šrotu pomagali prevzemati Pivovarno Laško.

Turnšek je ob tem zapisal, da je bilo njegovo poslovno življenje ves čas tesno povezano s Pivovarno Laško in slovensko industrijo pijač. "Nikoli mi ni bilo vseeno, kaj se z družbo dogaja in kje bo njena prihodnost. Že kot direktor Pivovarne Laško sem bil avtor in glavni pobudnik združitve slovenske industrije pijač. Tudi kot član nadzornega sveta družbe sem še naprej verjel v smotrnost te strateške usmeritve in podpiral sklepe nadzornega sveta o skupnem delovanju. Prvi koraki v tej smeri so bili narejeni, žal pa v veliki meri nedokončani. Sedaj, ko je znana vsebina ovadbe in imena ovadenih, je izpolnjen prvi pogoj, da se lahko umaknem," je v odstopni izjavi izpostavil Turnšek.

Kakšna je vsebina ovadbe in za katera imena gre, Turnšek ni želel komentirati. "Vse, kar sem hotel povedati, sem povedal v sporočilu za javnost in to je vse. Ne odhajam z nobenimi slabimi občutki, bil sem 40 let v pivovarni. Mislim, da je prišel čas, da si tudi za sebe čas vzamem. Na nobenega nisem jezen, vse je v redu," je pojasnil za STA.

O ovadbi je pojasnil samo, da so to imena, ki so se pojavila, da pa tam njegovo ime ni omenjeno.


Drugi ključni mejnik in pogoj za Turnškovo slovo je bila petkova seja nadzornega sveta Pivovarne Laško, ko je nadzorni svet sprejel novo, petletno poslovno strategijo skupine Pivovarna Laško in podprl pogodbeni koncern kot prihodnjo obliko organiziranosti družb v skupini. "Zadovoljen sem, da so s tem postavljeni novi temelji za nadaljevanje že davno začrtane združene industrije pijač," je še zapisal.

Upravi družbe, na čelu z Dušanom Zorkom, Turnšek želi, da bo uspešno zasledovala začrtane cilje. "Sam bom še vedno z veseljem kot opazovalec spremljal delo in dosežke, ki jih bo skupina Pivovarna Laško dosegla v prihodnjih letih," je še zapisal Turnšek.

Anton Turnšek je nastopil svoj mandat v nadzornem svetu Pivovarne Laško 16. junija leta 2006. S 30. aprilom pa odstopa kot predsednik nadzornega sveta in bo do izvolitve novega člana nadzornega sveta na julijski skupščini opravljal funkcijo člana nadzornega sveta. Člani nadzornega sveta bodo novega predsednika imenovali na svoji naslednji seji.

Turnšek je sicer v Pivovarni Laško že skoraj 50 let, od tega je bil direktor družbe 25 let. Po upokojitvi leta 2005 ga je nasledil Šrot, Turnšek pa je opravljal funkcijo člana oz. tudi predsednika nadzornega sveta.
loading...
Loading...