nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Denis Sarkić zanika, da bi bil avtor videa Reši nas Janez Janša

Deli na:
Denis Sarkić zanika, da bi bil avtor videa Reši nas Janez Janša

Foto: Arhiv Reporterja

"Reši nas Janez Janša" in "kar naš narod potrebuje je Janše disciplina" pojejo v videu objavljenem na YouTube. Avtorji so pesem zmontirali preko posnetkov Hitlerjeve mladine iz filma Kabaret, lanskega divjanja študentov pred parlamentom, uvodoma pa se pojavi piarovec SD Denis Sarkić s svojim psom Janšo. Sarkić zavrača vsako povezavo z videom in pravi, da je vložil kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, ki naj bi zlorabil že nekaj let star posnetek in s tem tudi kršil njegove avtorske pravice.

Na spletni strani Youtube se je pojavil videoposnetek, ki vključuje posnetke Hitlerjeve mladine, ob tem pa se vrti pesem, ki poziva predsednika SDS Janeza Janšo, naj reši Slovenijo. Na začetku posnetka se pojavi tudi svetovalec SD za odnose z javnostjo SD Denis Sarkić, ki je zaradi tega na policijo že vložil kazenske ovadbe.

Svetovalec za strateško komuniciranje in nove tehnologije pri stranki SD Denis Sarkić se na posnetku pojavi s svojim psom Janšo, zato je portal Politikis.si danes objavil prispevek, v katerem Sarkića povezujejo z avtorstvom prispevka. Ta je za STA kakršno koli povezavo z nastankom spornega posnetka na YouTube ostro zanikal in zatrdil, da je nekdo uporabil del posnetka iz leta 2006, ki je bil objavljen na portalu Vest.si v povsem drugačnem kontekstu. Tako je nekdo ne le kršil njegove avtorske pravice, pač pa zmanipuliral objavljeni posnetek.
 
"Videoposnetek je plod popolne manipulacije in zavajanja javnosti, najverjetneje v luči očitne diskreditacije mene osebno in stranke Socialnih demokratov v času pred volitvami," je prepričan Sarkić.
 
Meni tudi, da sporni posnetek tudi spodbuja sovraštvo, prav tako pa je nekdo zlorabil njegovo ime in kršil njegovo pravico do dostojanstva. Tudi zato je vložil kazenske ovadbe. Kdo je avtor prispevka, Sarkić ne ve, to bodo, kot pravi, preiskale pristojne institucije.
 
Posnetek, na katerem pripadniki Hitlerjeve mladine (Hitlerjunge) pojejo "reši nas Janez Janša, reši našo Slovenijo", je na YouTube naložil uporabnik Delavskastranka, pod posnetkom pa je zapisano, da je Patriot slovenska domoljubna viža, ki je posvečena vsem, ki ne razumejo satire ter da je vsakršna podobnost z resničnimi junaki zgolj naključje.