Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Türku vnovična podpora DeSUS

Deli na:
Türku vnovična podpora DeSUS

Foto: Bobo

Predsedniški kandidat in aktualni predsednik republike Danilo Türk je danes predstavnike DeSUS, ki je podprla njegovo kandidaturo, nagovoril v uvodnem delu strankine klavzure na Ptuju. Kot je ob tem poudaril, se na upokojence prenaša neproporcionalno veliko breme, o čemer se je treba temeljito pogovoriti. Dotaknil se je tudi aktualnih tem.

Türk je v izjavi za medije po nagovoru članov DeSUS dejal, da je vez z omenjeno stranko že stara, saj ga je ta podprla tudi na prejšnjih volitvah, sam pa je vselej zagovarjal medgeneracijsko sodelovanje in solidarnost. Tu je po njegovem tudi ključ do rešitev, ki bodo razvijale našo socialno državo naprej.

"Starejša generacija je zaslužna za to, da imamo danes bogastvo, ki ga imamo, mladi generaciji pa je treba odpirati poti in dovolj zgodnje prevzemanje novih odgovornosti. Verjamem, da lahko DeSUS veliko prispeva k temu, da bomo našli prave rešitve. Zato je dobro, da je stranka v vladi, in ji pomaga pri iskanju teh rešitev," je dejal.


Na vprašanje, ali meni, da bo aktualna vlada zdržala do konca mandata, je Türk odvrnil, da je za takšno oceno še nekoliko zgodaj, vsekakor pa mora vlada dobro razmisliti o učinkih svoje politike, tu in tam pa spremeniti svojo smer. Bremena premagovanja recesije po njegovem razporeja nepravično, zato je treba tu nekaj spremeniti. Verjame, da si bo vlada vzela čas za to, kar se bo pokazalo ob proračunski razpravi, ter da bo znala najti pot pri iskanju konsenza okoli rešitev kot je vprašanje državnega holdinga.

Odzval se je tudi na besede protikandidata Boruta Pahorja, da ta trenutek alternative ni. Kot je dejal, to ne drži, saj v demokraciji te vedno obstajajo. Najprej je po njegovem mnenju treba iskati vsebinske alternative politiki, ki očitno ne daje pravih učinkov, in če se izkaže, da je treba narediti spremembe na vladni ravni, je tudi tukaj treba iskati alternative. Te pa vedno so, zato imamo opozicijo in možnost sestave tehnične vlade, je dejal Türk.

Sicer pa bo volivce zadnji teden pred drugim krogom volitev še naprej prepričeval z argumenti, precej bo še vedno priložnosti za javne nastope, obiskal pa bo še številne kraje po vsej državi. Gre za zelo aktivno obdobje, v katerem bo storil vse, kar je v njegovi moči, da prepriča čim več ljudi in na volitvah tudi uspe.