Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Türk in Pivec ne bosta nadomestna poslanca

Deli na:
Türk in Pivec ne bosta nadomestna poslanca

Foto: Bobo

Državni zbor bo v torek potrjeval mandate sedmim nadomestnim poslancem. V poslanskih klopeh bodo zamenjali poslance, ki jih je DZ v petek imenoval za ministre. Glede na volilne rezultate bi mandata med drugim pripadla tudi Gregorju Pivcu in Vitoslavu Türku, vendar sta se poslanskemu položaju odrekla, so za STA potrdili na Državni volilni komisiji.

Tako ministra za infrastrukturo in prostor Zvoneta Černača (SDS) na poslanski funkciji ne bo zamenjal Vitoslav Türk, ampak Patricija Šulin. Namesto notranjega ministra Vinka Gorenaka (SDS) v parlament prihaja ekonomist Ivan Pišek in ne Gregor Pivec.

Namesto ministra za gospodarski razvoj in tehnologij Radovana Žerjava (SLS) bo v poslanske klopi sedla Jasmina Opec, namesto ministra za kmetijstvo in okolje Franca Bogoviča (SLS) pa Roman Žveglič. Zunanjega ministra Karla Erjavca (DeSUS) bo nadomestila Marija Plevčak, ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmilo Novak (NSi) Janez Vasle, ministra za delo, družino in socialne zadeve Andreja Vizjaka (SDS) pa Damjana Petavar Dobovšek.
 
Poslancem, ki so bili izvoljeni za ministre, so namreč hkrati prenehale tudi vse funkcije v državnem zboru. Tako tudi Ljudmila Novak ni več podpredsednica DZ, zato bodo poslanci morali izvoliti novega podpredsednika.