Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Niso zaželeni! V Slovenskih Konjicah nasprotovanje taboru Štajerske varde

Deli na:
Niso zaželeni! V Slovenskih Konjicah nasprotovanje taboru Štajerske varde

Štajerska varda patrulira mojo z Hrvašsko - Foto: Bobo

Župan občine Slovenske Konjice Darko Ratajc je s podžupanom ter občinskimi svetniki izrazil nasprotovanje morebitni organizaciji tabora Štajerske varde v njihovi občini. V izjavi so zapisali, da uniformirani pripadniki te in ostalih paravojaških skupin v občini niso zaželeni. Podobno so že pred tem sporočili v Ormožu in Slovenski Bistrici.

Župana in svetnike so zaskrbele informacije, da naj bi varda na območju občine Slovenske Konjice pripravljala tabor. "Že dosedanja pojavljanja varde na območju občine Slovenske Konjice so pri mnogih občankah in občanih vzbujala nelagodje in strah. Vojska in policija sta tisti, ki skrbita za varnost države in državljanov. Tako naj tudi ostane," so zapisali.

V občini Slovenske Konjice odločno nasprotujejo in obsojajo širjenje strahu in nestrpnosti, zato paravojaške formacije niso dobrodošle, so dodali.

Podobno je pred mesecem dni sklenila ormoška občina, saj so svetniki brez glasu proti podprli sklep, da izrečejo negostoljubnost pripadnikom varde. Ob tem je ormoški občinski svet, podobno kot že pred tem že v Slovenski Bistrici, pristojne organe pozval k odzivu na čedalje pogostejše provokacije vardistov.

Predstavniki varde, ki delujejo pod vodstvom Andreja Šiška, so se na odločitev ormoških svetnikov odzvali s trditvijo, da se je politična opcija, ki vodi občino, zapletla v protizakonito in protiustavno delovanje.