Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tudi v nižinah pada snegom pomešan dež

Deli na:
Tudi v nižinah pada snegom pomešan dež

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Danes bo oblačno, padavine se bodo dopoldne razširile nad vso državo. Vse hladneje bo, meja sneženja se bo, razen po nižinah Primorske in vzhodne Slovenije, ob močnejših padavinah spustila do nižin, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Zvečer bodo padavine od severa slabele in ponoči v večjem delu Slovenije ponehale. Popoldanske temperature bodo od 1 do 7 stopinj Celzija. V torek bo na jugovzhodu še pretežno oblačno, drugod se bo od severozahoda počasi jasnilo. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, na Primorskem do 6, najvišje dnevne od 5 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo in četrtek bo povečini sončno. Na Primorskem bo v sredo še pihala šibka do zmerna burja, ki bo v četrtek nekoliko oslabela. Ponekod drugod bo pihal severovzhodni veter.


Vremenska slika: Prek naših krajev se proti jugu pomika hladna fronta. S severovzhodnim vetrom priteka k nam precej hladnejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes se bodo padavine od severa razširile nad vse sosednje pokrajine. Hladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala. Zapihal bo severovzhodni veter, ob severnem Jadranu burja. V torek bo v krajih zahodno in severno od nas pretežno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v krajih južno od nas se bodo občasno še pojavljale padavine. Pihal bo vzhodni veter, ob severnem Jadranu zmerna burja.

Biovreme: Veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot slabo počutje, potrtost, razdražljivost, motnje zbranosti, hitreje se bo pojavila utrujenost, okrepljeni bodo nekateri bolezenski znaki. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost. V noči na torek bo splošna obremenitev slabela, nekateri bolezenski znaki pa bodo še okrepljeni.