sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tudi predsednik računskega sodišča bo upravičen do storitev protokola

Deli na:
Tudi predsednik računskega sodišča bo upravičen do storitev protokola

Foto: Bobo

Pravila protokola se bodo očitno spremenila. V vladnih gradivih so pripravljene spremembe sklepa o določitvi protokolarnih pravil, ki med funkcionarje, za katere protokol opravlja svoje naloge, ponovno uvršča predsednika računskega sodišča. Spremembe bo vlada predvidoma obravnavala na seji v četrtek.

Kakor je zapisano v gradivih, se s to spremembo protokolarna pravila in praksa vračata v stanje pred zadnjo spremembo leta 2012, ko se je predsednika računskega sodišča izločilo iz seznama funkcionarjev, za katere protokol opravlja protokolarne naloge.

Spremembe obsegajo protokolarne dogodke, torej uradne delovne in zasebne obiske predsednika računskega sodišča tako doma kot v tujini. To pomeni, da bo protokol svoje naloge za predsednika računskega sodišča opravljal, ko bo predsednik računskega sodišča gostitelj delegacije v Sloveniji, ali bo odšel na obisk v tujino.

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel namero po spremembi pravilnika pozdravlja. Ponovna uvrstitev na seznam "upravičencev" do protokolarnih uslug bo namreč nekoliko olajšala sicer redke organizacijske napore, je dejal za STA.

Računsko sodišče namreč redko organizira mednarodne dogodke, a kljub temu pride do take situacije. Ravno v četrtek in petek na slovenski obali gostijo srečanje predsednikov računskih sodišč višegrajske skupine, Avstrije in Slovenije. Lani poleti pa so na obisku imeli predsednika ruske vrhovne revizijske institucije.

Sprememba je po Veselovih besedah dobrodošla tako z logističnega vidika kot z vidika statusa institucije. A bolj kot status so pomembne praktične posledice protokolarnih storitev, je izpostavil Vesel.