nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tožilec Ferlinc zanika prirejanje ali selekcijo dokazov v zadevi Patria

Deli na:
Tožilec Ferlinc zanika prirejanje ali selekcijo dokazov v zadevi Patria

Foto: Bobo

Vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc zanika kakršno koli prirejanje ali selekcijo dokazov v zadevi Patria. Pravi, da je del poštenega sojenja prav to, da so v spisu tako obremenilni kot razbremenilni dokazi, je poročal Radio Slovenija.

"Na glavni obravnavi, ki sem jo spremljal, in tudi v postopku na drugi stopnji je bilo govora o vsaki najmanjši listini, ki je v spisovnem gradivu," je za radio poudaril Ferlinc. Dodal je, da je slovensko tožilstvo posredovalo finskemu tožilcu še nekaj dodatnih dokumentov, ki jih je ta uporabil v pritožbenem postopku na Finskem.

Z vrhovnega državnega tožilstva pa so za STA navedli še, da je tožilstvo "v tem dolgotrajnem, odmevnem in izjemno zahtevnem primeru, kljub pritiskom, ki jih je bilo deležno, svoje delo opravilo strokovno in zakonito". "Gre za še enega v vrsti poizkusov politizacije in diskreditacije tožilstva, ki smo jim priča že dlje časa," so dodali.


Ob tem so napovedali, da bo tožilstvo ne oziraje se na pritiske, ki spremljajo njihovo delo, s strokovnim, predanim ter na ustavi in zakonu temelječim delom še naprej prispevalo k zagotavljanju učinkovitejšega pravosodja in krepitvi zaupanja v pravno državo.

Predsednik SDS Janez Janša je namreč na današnji novinarski konferenci predstavil nekatere dokumente iz finskega sodnega spisa v primeru Patria, ki jih ni moč najti v slovenskem sodnem spisu v tem primeru, in po njegovih besedah dokazujejo, da je bil sodni proces v primeru Patria v Sloveniji od samega začetka montiran.

Janšev zagovornik Franci Matoz je napovedal, da bodo na podlagi teh novih dokazov dopolnili "zahtevo za varstvo zakonitosti na vrhovnemu sodišču z dodatnimi ugotovitvami in dodatnimi kršitvami tako pravice do obrambe, kot tudi kršitve do enakega varstva pravic v postopkih".