pozar2.resized Svet24.si

FOTO: Velika hala je gorela kot bakla

IMG-1488434172d8b4131d30e792e08badfd-V Svet24.si

FOTO: Huda nesreča na gorenjski avtocesti: ...

marinka-pečjak Svet24.si

Pionirka novih jedi in okusov v slovenskih ...

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od ...

Janez Janša Necenzurirano

Zakaj je Francija država, Slovenija pa provinca

princ meghan Odkrito.si

Zahtevala je, da se upre edini prošnji pokojnega ...

kubiak Ekipa24.si

Takole je Poljak skočil na URNAUTA! Poglejte si ...

Slovenija

Tonin brani svojega šefa Janšo zaradi druženja na jahti, obenem pa fantazira, da bo NSi vodila naslednjo vlado

Deli na:
Tonin brani svojega šefa Janšo zaradi druženja na jahti, obenem pa fantazira, da bo NSi vodila naslednjo vlado

Matej Tonin na taboru Nove Slovenije - Foto: Bobo

»Z rezultati kažemo, da lahko NSI vodi naslednjo vlado,« se je na nedeljskem taboru hvalil prvak stranke Matej Tonin in ob tem ošvrknil SDS, ki zdaj vodi vlado, v kateri je sam podpredsednik in obrambni minister.

»Vlade po vodstvom SDS so v stalnem konfliktu z mediji in nevladnimi organizacijami. Leve vlade novih obrazov so neučinkovite in v stalnih notranjih sporih. Če delaš iste stvari in voliš iste ljudi, težko pričakuješ drugačne rezultate. Cilj NSI pa je prinesti Sloveniji normalnost in razvoj brez konfliktov. Vprašajte svoje prijatelje, kaj mislijo, kako bi zgledala vlada pod vodstvom krščanskih demokratov?« se je petelinil.

Toda po objavi fotografij, na katerih premier Janez Janša na luksuzni jahti Andreja Marčiča sedi skupaj z Božom Dimnikom, ki je na drugih fotografijah z Janšo v njegovi hiši v Šentilju pri Velenju (fotografije je verjetno posnel Marčič), je Tonin vzel svojega šefa v bran.

»Vsako druženje in vsaka slika še ne pomeni korupcijskega tveganja, ker to pomeni, da se politiki z določenimi ljudmi ne smemo niti družiti niti slikati. Problematično bi bilo, da bi se minister za zdravje ali pa predsednik vlade, ki odloča neposredno o teh poslih, družil na takšen način z dobavitelji. Če pa se politik, ki je v opoziciji, slika z nekom, zame to še ne predstavlja korupcije,« je pojasnil za portal N1 in pozval k predložitvi dokazov o korupcijskih tveganjih.

N1 STUDIO: Raje v desno- kot v levosredinsko vlado

»Če ima kdorkoli kakršnekoli dokaze, jih je dolžan predložiti. Te stvari morajo obravnavati pristojne institucije,« je navedel in omenil protikorupcijsko komisijo in policijo. Dodal je, da na to, da vsaka fotografija predstavlja korupcijsko tveganje, ne more pristati in da tudi stranka NSI tovrstnih fotografij ni nikoli problematizirala.

»Tudi politiki imajo življenja in sama slika še ne dokazuje ničesar. Če pa obstajajo dokazi, da je Janez Janša kakorkoli vplival, prispeval k temu, da je nekdo dobil posle, potem pa je to treba obelodaniti in tudi ustrezno ukrepati,« je še dejal.

Marčič je eden največji dobaviteljev v javnem sektorju, zlasti v zdravstvu, leta 2007, v času prve Janševe vlade je v svojem podjetju Marand zaposlil Janševega sina Žana. Marandov naslednik Integralis pa je samo decembra 2020 za generalni sekretariat vlade izposloval 1,3 milijona evrov.

Sprenevedanje poslovneža Marčiča: z Janšo naj bi se srečal po naključju, z Erjavcem šele lani - posli z državo pa so mu prinesli milijone!

Prav tako je ena največjih dobaviteljic v zdravstvu tudi Dimnikova hči Diana. Janša, Marčič in Dimnik so bili tudi večkrat na skupnih golf turnirjih na počitnicah na Mavriciju. Mogoče bodo prihodnjič zraven vzeli še Tonina, da jim bo lahko pobiral žogice.

Loading...