Anton Lukančič slika Svet24.si

37-letni Anton se je v ponedeljek odpeljal v ...

Bojan Manojlović Svet24.si

Bojan je Andrei pomenil nov začetek v življenju,...

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

djokovic Ekipa24.si

Nole se je fotografiral z mladeniči in iz žepa ...

miha hercog 2 Njena.si

Miha Hercog razkril: Samski sem že eno leto

lanisek Ekipa24.si

Zaslužil si je vsak cent! Uh, kakšno nagrado bo ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To so Golobovi kandidati za novega notranjega ministra: se vrača Zalar ali Poklukar?

Deli na:
To so Golobovi kandidati za novega notranjega ministra: se vrača Zalar ali Poklukar?

Aleš Zalar se omenja med kandidati za novega notranjega ministra - Foto: STA

Pogovori s kandidati za novega notranjega ministra še potekajo, je včeraj po koalicijskem vrhu dejal premier Robert Golob. Računa sicer, da bo DZ predlog za novega ministra obravnaval na redni februarski seji, ki se bo začela 20. februarja, še pred dokončno izbiro pa upa, da mu bodo potencialni kandidati predstavili tudi svoje ekipe.

"Imamo še dovolj časa, pogovori še potekajo," je premier dejal o iskanju kandidata, ki bo po odstopu ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar zasedel mesto na čelu notranjega resorja.

V javnosti je zaokrožilo več imen morebitnih kandidatov za ministra, v zadnjih dneh pa se med najresnejšimi omenjajo Boštjan Poklukar, ki je ta resor vodil že v času vlade premierja Marjana Šarca, strokovnjak za vprašanja varnosti Miroslav Žaberl in nekdanji minister za pravosodje v vladi Boruta Pahorja Aleš Zalar, ki je po odstopu takratne notranje ministrice Katarine Kresal začasno prevzel tudi vodenje resorja notranjih zadev.

Bobnar je sicer z ministrske funkcije decembra lani odstopila po zaostritvi odnosov s premierjem Golobom. Ministrica namreč na vladi ni uspela s predlogom za imenovanje Boštjana Lindava na čelo policije s polnim mandatom in predlogom za imenovanje Slavka Koroša na mesto generalnega direktorja direktorata za policijo in druge varnostne naloge, prav tako s polnim mandatom. Tako je med razlogi za odstop navedla tudi, da si ne more postaviti svoje ekipe.

Premier Golob, ki je takrat vse očitke o političnem vmešavanju v delo policije zavrnil, sicer zdaj, kot je dejal danes, pričakuje, da bodo kandidati pred njegovo dokončno odločitvijo v pogovorih predstavili tudi svojo ekipo in mu predstavili svoj načrt dela.

Vodenje notranjega ministrstva je sicer v vmesnem času prevzela ministrica za javno upravo Sanja Ajanovič Hovnik.