dominika švarc pipan, maša kociper, branko lobnikar Svet24.si

Dodatno poročilo Lindava o morebitnih političnih...

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

damir crncec pl4 Reporter.si

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju ...

rodriguez ronaldo Ekipa24.si

Uh, kako je udarila: Oglasila se je tudi Ronaldova...

Teja Arlič Odkrito.si

Teja Arlič - S tem pri njej ne moreš zgrešiti!

cristiano ronaldo pm Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo grozil selektorju?! Noro ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To so 1,5 milijona evrov vredne vile, ki so si jih na elitni lokaciji v Umagu omislili zdravstveni dobavitelji Andrej Marčič ter Diana in Božo Dimnik (FOTO)

Deli na:
To so 1,5 milijona evrov vredne vile, ki so si jih na elitni lokaciji v Umagu omislili zdravstveni dobavitelji Andrej Marčič ter Diana in Božo Dimnik (FOTO)

Vila Boža Dimnika v Umagu - Foto: Primož Lavre

Denar ni ideološki, z njim se da marsikaj kupiti. Med drugim tudi nepremičnine na prestižnih lokacijah ob morju. Takšne nepremičnine ima v lasti tudi trojica zdravstvenih dobaviteljev Andrej Marčič, Božo Dimnik in Diana Dimnik.

Pri Reporterju smo se odpravili preverit, za kakšne vile gre v bližini kraja Lovrečica južno od Umaga v neposredni bližini kampa Finida. Njihove hiše stojijo ena zraven druge tik ob morju. Gre dejansko za štiri nepremičnine, pri čemer se dve v lasti Boža Dimnika in njegove hčere stikata.

Gre za objekta v prvi vrsti od morja, lokacija zagotavlja zasebnost. Ni pa dostop do morja ograjen, saj niti po hrvaški zakonodaji to ne sme biti. Sosednja vila od te je v lasti Marčiča, pri čemer ima slednji od morja do svoje parcele betoniran pomol, ki omogoča spuščanje ali dviganje plovil iz morja. Na drugi strani ceste pa je samostojna vila Boža Dimnika, ki premore tudi bazen.

Foto: Primož Lavre - Vila Diane Dimnik v Umagu

Roko na srce, okolica nepremičnin v času našega obiska ni bila posebej zgledno urejena pred zimo. Toda to se da hitro urediti, nekaj drugega pa se naredi veliko težje oziroma za veliko več denarja. Čarobna beseda pri nepremičninah je namreč lokacija. In imeti vilo tik ob morju v zelenem okolju z dovolj visoko stopnjo intimnosti in miru, je nekaj, nad čemer niso navdušeni le lastniki teh objektov, pač pa tudi nepremičninarji. Saj take nepremičnine gredo za med, posebej v teh časih. Še vedno.

Govorili smo z enim od dobrih poznavalcev trga nepremičnin v Sloveniji in tudi na hrvaški obali v Istri. Po njegovi oceni bi lahko za vsakega od teh treh oziroma štirih objektov lastniki iztržili vsaj 1,5 milijona evrov. Če bi jih še nekoliko obnovili, jih »naličili« ter se s prodajo ne bi zelo mudilo, bi lahko dosegli ceno tudi do dva milijona evrov. Za vsako od vil. Gre namreč za nepremičnine tik ob morju, kjer je danes posebej na slovenski obali izredno težko dobiti parcelo.

Foto: Primož Lavre - Vile so locirane na mirni zeleni lokaciji pod borovci, ta je v lasti Andreja Marčiča.

Poleg tega bo v kratkem  tudi slovensko-hrvaška meja manjša ovira, saj bodo naši južni sosedi predvidoma prihodnje leto postali člani držav območja prostega prehajanja meja – schengenski režim. Prav tako bodo uvedli evro kot valuto. Zadeva je gotovo zelo zanimiva za slovenske kupce zaradi bližine Slovenije, pri čemer ima določen krog ljudi pri nas dovolj veliko kupno moč, da lahko za takšno nepremičnino tudi plača, pojasni naš sogovornik.

A med potencialne interesente naj ne bi sodili zgolj Slovenci, ampak tudi državljani Hrvaške in drugih bližnjih držav – Avstrijci, Nemci, Čehi, Poljaki, Madžari. Posebej za Slovence je takšna lokacija biser.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24