Revija Reporter
Slovenija

To je turška smučarka, ki je na Krvavcu rešila 12 letnega Slovenca

Gašper Petovar

16. feb. 2020 12:37 Osveženo: 12:44 / 16. 2. 2020

Deli na:

Sila Kara je pojasnila, da je po tem, ko je prišla s sedežnice šla takoj pogledat kako je s fantom, ki ga je držala okoli 15 minut, da ni padel v globino

arhiv

Turkinja Sila Kara, ki pridno nabira točke FIS, da se nemara priključi najboljšim v svetovnem pokalu v alpskem smučanju, se je udeležila tekme na Krvavcu, ki bi ji prinesla prepotrebne točke za morebitne nastope med elito. A dobila je mnogo več.

Med drugim jo policisti uradno predlagajo za medaljo za požrtvovalnost. A niti FIS točke niti medalja se ne morejo primerjati s tem kaj je 19 letna turška smučarka naredila. Med treningom, ko se je ob njej na sedežnici peljal 12 letni fant mu je namreč ob pomoči rešila življenje.

12 letnik je namreč spolzel iz sedežnice in požrtvovalna Turkinja ga je pomagala rešiti. Danes je 19 letnica že v Turčiji, kjer jo imajo tako kot pri nas zaradi reševanja 12 letnika za pravo junakinjo. Za turške medije je povedala kako je reševanje potekalo. "Odvrgla sem palice, z usti sem si snela rokavice in prijela fanta. Ta je jokal in vpil, naj ga držim z obema rokama," Kara ga je seveda trdno držala, saj kot je poudarila je dolžnost ljudi, da pomagajo rešiti druge ljudi.

Danes je 19 letnica že v Turčiji, kjer jo imajo tako kot pri nas zaradi reševanja 12 letnika za pravo junakinjo.

Ko se je sedežnica spustila dovolj nizko so spodaj prisotni, ki so vse skupaj opazovali raztegnili varovalne mreže, da je fant lahko skočil. Ujeli so ga in odnesel jo je brez hujših poškodb. Glede na to kaj bi se lahko pripetilo je zvito koleno še najmanj.

Policija je takoj začela iskati ljudi, ki so otroku pomagali in najtežje je bilo najti prav 19 letno turško smučarko, ki je na Krvavcu tekmovala v veleslalomu. Našli so jo šele na letališču, tik pred odhodom. Kara je pojasnila, da je po tem, ko je prišla s sedežnice šla takoj pogledat kako je s fantom, ki ga je držala okoli 15 minut, da ni padel v globino. »Bil je v dobrem stanju in ni imel kakšnih težav«, je povedala turškim novinarjem, vesela, da ji je uspelo rešiti človeško življenje.