Revija Reporter
Slovenija

To je sojenje, ki bo zelo zanimalo obrambo Milka Noviča: na sodišče prihaja Michel Stephan

Reporter, STA

6. maj. 2018 11:25 Osveženo: 11:30 / 06. 5. 2018

Deli na:

Po zatišju pred prvomajskimi prazniki bo na sodiščih znova živahno. Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je razpisan predobravnavni narok za Michela Stephana, ki ga obtožnica bremeni suma napeljevanja k umoru enega od vodilnih na Kemijskem inštitutu Janeza Plavca. Na mariborskem sodišču se bo nadaljeval narok za izrek kazni mariborskemu strelcu.

Na ljubljanskem sodišču predobravnavni narok za Michela Stephana

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je za sredo razpisan predobravnavni narok za Michela Stephana, ki ga obtožnica bremeni suma napeljevanja k umoru enega od vodilnih na Kemijskem inštitutu Janeza Plavca. Tožilstvo naj bi ga bremenilo tudi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Po poročanju nekaterih medijev se je Stephan znašel v ljubljanskem priporu, ker naj bi bil naročil umor Plavca. Umor naj bi načrtoval za 26. oktober 2017, plačani morilec pa bi moral žrtev ustreliti s pištolo z dušilcem. Uradno motiv napeljevanja k umoru ni znan, po poročanju medijev pa naj bi bila v ozadju načrtovanega zločina trgovina z drogo. Stephana so kasneje prestavili v koprski pripor. Njegov zagovornik je odvetnik Gorazd Fišer.

Na mariborskem sodišču nadaljevanje sojenja strelcu v Mariboru

Na mariborskem sodišču se bo v ponedeljek nadaljeval narok za izrek kazenske sankcije Senadu Softiću, ki je že januarja priznal umor Rada Mitrovića in povzročitev splošne nevarnosti s tem, ko je oktobra lani streljal na avtomobil v križišču Titove ceste v Mariboru. Softić se ne strinja s predlagano kaznijo 27 let zapora, zato je zahteval zaslišanje več prič, ki bi izpovedale, da ni tako zelo nasilen človek, kot mu očita obtožnica. Šele po tokratnem zaslišanju zdravnice in sorodnika se bo sodišče odločilo o nujnosti imenovanja izvedenca psihiatrične stroke.