Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To je bivša političarka SD in kandidatka za evropsko poslanko, ki naj bi tihotapila migrante

Deli na:
To je bivša političarka SD in kandidatka za evropsko poslanko, ki naj bi tihotapila migrante

Lidija Mavretič leta 2004, za njo sedanji glavni tajnik stranke SD Dejan Levanič. - Foto: Bobo

Policija je pred 14 dnevi pri tihotapljenju migrantov ujela nekdanjo kandidatko za evropsko poslanko Lidijo Mavretič, je poročala Pop TV. Mavretičeva, ob kateri je policija prijela še njenega soproga Marka Hraniloviča in pakistanskega državljana, je leta 2004 na listi tedanje Pahorjeve Združene liste socialnih demokratov (danes SD) kandidirala za Bruselj.

Po poročanju Pop TV je Mavretičeva z možem in pomočnikom Pakistancem v Slovenijo pritihotapila sedem državljanov Pakistana in jih še preden je bila v Sodražici prijeta izpustila na kočevsko-ribniškem območju. Hranilovič naj bi bil prijet skupaj s sedmerico ilegalnih migrantov.

Mavretičeva je leta 1996 postala prva vinska kraljica Slovenije in kasneje postala aktivna v politiki. Leta 2004 je na listi tedanje Združene liste z Borutom Pahorjem, Francetom Križaničem in Majdo Potrata neuspešno kandidirala za evropsko poslanko, v javnosti pa je bila opažena v družbi vidnih članov SD, med drugim tudi z Dejanom Židanom.

V SD so Pop TV sporočili, da Mavretičeva od leta 2004 ni bila več aktivna v stranki in da o njenem domnevnem tihotapskem poslu ne vedo nič. Njeno dejanje obsojajo, še pravijo v stranki.

Portal Dolenjska News je v teh dneh poročal, naj bi nekateri posamezniki poskrbeli za duplikate ključev ob panelni ograji ob Kolpi in migrantom preko telefonskih sporočil in koordinat sporočali, kje so ključi.