debelost Svet24.si

Neenakost v zdravju mladih je zaskrbljujoča

1_ana tavčar Svet24.si

Prav nič mi ni bilo na pladnju prineseno in ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 rešil vilo v Rožni ...

1715161422-dsc05674-1715161386072 Reporter.si

Janša udaril po Logarju: Ustanovili mu bodo ...

tadej pogačar (3) Ekipa24.si

Prizori, ki pogrejejo srce! Saj ne veš, kdo je ...

jerca-legan Njena.si

Ste opazili Jerco Legan v seriji Skrito v raju?

luka doncic Ekipa24.si

Zdaj je jasno: Luka Dončić lahko podpiše ...

Slovenija

Tina se je izgubila na Krasu, Golob pa se je vendarle pokazal v družbi z Jankovićem in se potil na poti ob žici

Deli na:
Tina se je izgubila na Krasu, Golob pa se je vendarle pokazal v družbi z Jankovićem in se potil na poti ob žici

Robert Golob in Zoran Janković na Poti ob žici - Foto: Instagram

Premier Robert Golob se je pretekli konec tedna udeležil pohoda po Poti ob žici – potem ko ga prejšnji četrtek ni bil na proslavo ob prazniku Ljubljane na Ljubljanskem gradu, je med pohodom vendarle delal družbo ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću.

Spomnimo, Goloba kljub prvotni napovedi udeležbe ni bilo na proslavo ob 9. maju – domnevno ga je sprovociralo poročanje medijev, da bo zaradi Jankovića izpustil kosilo z Romanom Prodijem, nekdanjim predsednikom Evropske komisije, ki je prišel v Novo Gorico na državno proslavo ob 20. obletnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo.

Za vikend sta se prijatelja vendarle našla in se sprehodila po trasi, kjer je med drugo svetovno vojno potekala bodeča žica, s katero so Italijani obdali Ljubljani.

»Pot spominov in tovarištva je sprehajališče skozi zgodovino. Spominja nas, kako je bila Ljubljana nekoč obkrožena z bodečo žico - simbol ločevanja in trpljenja. Danes nas ta pot združuje. Je zeleni raj, kjer se srečujemo, rekreiramo in uživamo v zdravem načinu življenja. Ob tej poti se spominjamo herojev, ki so se borili za našo svobodo. Njim v spomin gradimo prihodnost na temeljih miru, strpnosti on medsebojnega spoštovanja,« je ob tem zapisal Golob.

Golobove partnerke na poti ob žici ni bilo opaziti, je pa vikend izkoristila za skok na Kras, kjer je njena prijateljica, vplivnica Katarina Benček, priredila »baby shower« pred skorajšnjim porodom. Gabrova se je na poti do turistične kmetije Škerlj najprej izgubila, ker si ni ogledala navodil, kako se pride do cilja, a je na koncu le lahko uživala v vinu, hrani in igricah.