Revija Reporter
Slovenija

Tako je Ljudmila Novak razkurila SDS in zabila Milana Zvera, ki je v Bruslju prodajal pravljico o Golobu in Putinu (VIDEO)

M. M.
1 8.048

30. maj. 2022 17:43 Osveženo: 0:01 / 31. 5. 2022

Deli na:

Ljudmila Novak je na srečanju evropskih poslancev EPP spregovorila o slovenskih volitvah.

YouTube

Evropska poslanka Evropske ljudske stranke (EPP) Ljudmila Novak na srečanju svoje strankarske skupine v Bruslju no mogla več poslušati manipulacij Milana Zvera iz SDS

Zver je kolege iz EPP skušal prepričati, da je na oblast v Sloveniji prišla ekstremno leva stranka, da je bodoči slovenski premier Robert Golob pod vplivom Rusije in da bo vodil prokremeljsko vlado. »Ljudje ne želijo imeti takšnega vladanja, kot ga kaže Janez Janša,« je Novakova poslancem EPP razložila razloge za Janšev poraz.

»Gibanje Svoboda je ekstremno leva stranka. Vodja tega gibanja Golob je energetski oligarh ali tajkun in bo pod močnim vplivom teh gospodarskih in drugih lobijev,« naj bi po poročanju portala Siol dejal Zver.



Na to se je odzvala Novakova, ki je Janševi vladi očitala odstavljanje direktorjev, čistko na javni radioteleviziji in uničevanje Slovenske tiskovne agencije. »Meni je žal, da je moja stranka žrtev tudi takega delovanja. To je izključno poraz Janeza Janše,« je dejala in dodala, da so bile volitve »referendum proti Janši«.

»Vsa slovenska politika je proti vojni v Ukrajini, proti Putinu in ni dostojno, da krivdo za ta korak valimo na Putina. To ni res,« je Novakova zavrnila trditve Zvera, da bo Golob proruski predsednik vlade.

»Vlada je sicer naredila veliko dobrih potez. Imamo dobro gospodarsko rast in nizko brezposelnost, vendar žal na koncu ljudje ne želijo imeti takšnega vladanja, kot ga kaže Janez Janša,« pravi Novakova. Meni tudi, da bi Evropska ljudska stranka morala »spregledati« in nehati podpirati Janšo. Zaključila je, da zaradi tega svojega nastopa spet pričakuje napade v Sloveniji.