nakupovanje, trgovina, denar, denarnica, spar, prehranski-izdelki Svet24.si

Primerjava cen dobrin v Sloveniji in na Hrvaškem:...

hrvaška vojska, mig-21 Svet24.si

Hrvaška MiG-a prestregla letalo, ki je bilo na ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

slavko kmetic 2018 sta Reporter.si

Spolni predator iz dvigala: Slavko Kmetič, ...

mirjam poterbin luka doncic Ekipa24.si

Ste ju videli?! Dončićeva mama na dopustu uživa...

Goran Hrvaćanin, Pr Hostar Njena.si

Komik Goran Hrvaćanin našel sorodno dušo – ...

damir krznar Ekipa24.si

Oglasil se je Damir Krznar in sporočil: Nisem še...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tako Grah Whatmough Urbaniji utira pot na čelo TV Slovenija

Deli na:
Tako Grah Whatmough Urbaniji utira pot na čelo TV Slovenija

Uroš Urbanija - Foto: STA

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Andrej Grah Whatmough je programskemu svetu zavoda predlagal, da poda predhodno soglasje k obema prijavljenima kandidatoma za direktorja Televizije Slovenija, tako Patriku Greblu kot Urošu Urbaniji, izhaja iz gradiva za sejo. Programski svet bo o tem razpravljal na izredni seji v četrtek.

Grah Whatmough se je odločil, da skladno z zakonom o RTVS programske svetnike prosi za predhodno soglasje k imenovanju obeh kandidatov, ki izpolnjujeta pogoje po vnovičnem razpisu za direktorja Televizije Slovenija (TVS). Kot je pojasnil, podporo lahko svet izreče obema kandidatoma, ne samo enemu, saj gre za predhodno soglasje. Generalni direktor RTVS pa je potem tisti, ki imenuje direktorja, je pojasnil v predlogu za predhodno soglasje.

TVS kot v. d. direktorja od 22. junija vodi dirigent, skladatelj in aranžer zabavne glasbe Greblo. Pred tem je bil svetovalec generalnega direktorja RTVS za glasbo. Med letoma 2004 in 2008 je vodil kulturno-kongresni center Avditorij Portorož.

Urbanija pa je v zadnjem mandatu vlade Janeza Janše vodil vladni urad za komuniciranje. V preteklosti je bil zaposlen tudi na MMC RTVS, na Slovenski tiskovni agenciji in na Planetu TV.

RTVS je vnovični razpis za direktorja TVS objavila 22. junija, potem ko je programski svet dan prej zavrnil kandidaturo športnega novinarja RTVS Urbana Laurenčiča.

Nacionalna televizija je brez direktorja s polnimi pooblastili vse od razrešitve Natalije Gorščak s tega mesta avgusta lani.

Programski svet bo po izredni seji nadaljeval tudi redno sejo, ki jo je začel 20. junija in potem nadaljeval dan kasneje. Na njej bo med drugim razpravljal o kadrovski problematiki televizijskega informativnega programa ter o televizijskih oddajah Studio City in Panorama.