pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tako deluje Mahničeva tovarna "fake news" v kletnih prostorih SDS na Trstenjakovi

Deli na:
Tako deluje Mahničeva tovarna "fake news" v kletnih prostorih SDS na Trstenjakovi

Predsednika SDM in SDS Žan Mahnič in Janez Janša - Foto: Bobo

V prostorih podmladka SDS je multimedijski prostor, v katerem mladi strokovni sodelavci preko lažnih profilov na družbenih omrežjih obračunavajo z nasprotniki.

»Sramota, kakšne pišejo. Se jim je v kleti na Trstenjakovi že vsem zmešalo?« se je na tviterju zgražal predsednik Zelenih in nekdanji poslanec SDS Andrej Čuš, ko je Tine Ribič objavil fotografiji Marjana Šarca in albanskega potnega lista. Ob tem je zapisal: »V spomin, ko je Marjan zamenjal potni list.«

Kot smo zvedeli, oseba s tem imenom ne obstaja, čeprav ima svoj profil tudi na facebooku. Šlo naj bi zgolj za enega od mnogih lažnih profilov iz multimedijskega centra SDS v kleti pod sedežem stranke na Trstenjakovi ulici v Ljubljani. Podobno naj bi bili lažni profili tudi Joca, Metka V., Jagoda, Slovenka Kaja in še nekateri. Njihovi dejanski avtorji naj bi bili strokovni sodelavci, predvsem člani podmladka, krog okoli Žana Mahniča.

Njihova naloga je, da na družbenih omrežjih, zlasti na tviterju, blatijo politične nasprotnike in novinarje. Še posebno se morajo angažirati v času volitev, ko naredijo kak video, ki ga vsi drugi potem delijo po družbenih omrežjih. 

Po naših informacijah delujejo v kletnih prostorih SDS, v približno 20 kvadratnih metrov veliki sobi, kjer je sicer pisarna podmladka, v njej pa imajo računalnike, telefone, v njej lahko deluje okoli deset ljudi. Njihova naloga je, da na družbenih omrežjih, zlasti na tviterju, blatijo politične nasprotnike in novinarje. Še posebno se morajo angažirati v času volitev, ko naredijo kak video, ki ga vsi drugi potem delijo po družbenih omrežjih. 

Zapise s teh lažnih profilov delijo tudi veljaki stranke, tudi prvak Janez Janša. V zahvalo jim obljublja službe v parlamentu in vladi, če bi jo prevzeli. Kot smo zvedeli, naj bi stranka kot nagrado za uspešno predvolilno kampanjo spomladi letos osebju tajništva plačala počitnice na Mavriciju, kamor pogosto zahaja Janša z družino.