pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tajno dopisovanje novinarjev MMC v luči odgovora odvetnika Kača

Deli na:
Tajno dopisovanje novinarjev MMC v luči odgovora odvetnika Kača

Odvetnik Miha Kač je v imenu nekaterih sodelavcev MMC-ja odgovoril na članek ”Tajno dopisovanje novinarjev MMC: Žužkljad je treba odstraniti”.  Reporter je namreč na svoji internetni strani objavil link na DOSJE MMC, kjer so objavljena elektronska dopisovanja posameznih sodelavcev MMC.

Odbor Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) RTV SLO je na omenjeni dosje reagiral. Ugotovil je, da njegove, pa tudi trditve številnih drugih, da je šlo pri obračunu z odgovornium urednikom Urošem Urbanijo za organizirani komplot in ”ideološko reorganizacijo” vodstva RTV – da te trditve in ugotovitve povsem držijo.
DOSJE MMC je v javnosti povzročil tudi zgražanja, saj se v dopisovanju MMC-jevih sodelavcev pojavljajo povsem nesprejmljive oznake drugače mislečih, ali še bolje – drugače motečih kot je tista o streljanju in metanju v jame ,ali pa tista, ki govori perojativno o posameznikih kot žužkljad. Reakcija javnosti in prizadetih je bila zato povsem upravičena.
Kar zadeva odgovor odvetnika MIhe Kača pa nas v Odboru ZNP RTV SLO zanimajo odgovori na naslednja vprašanja:

Kakšni so argumenti in dokazi za trditev, da so objavljeni delčki zasebnih pogovorov izbrani zelo selektivno? Kaj to pomeni ”zelo”?
Kateri pomembni deli izjav so izbrisani? Knkretno navedite.
Kaj pomeni trditev, da so izjave postavljene v drugačne vrste rede? Kje in kako? Konkretno.


Iz kakšnega konteksta so izjave iztrgane?
Kje so v tistem DOSJEJU namerne napačne interpretacije?
Kateri zapisi so dodani naknadno in so povsem izmišljni? Navedite konkretne primere, no, vsaj enega!
Odvetnik piše, da gre torej za ponaredek! Na osnovi česa to trdi? Konkretno.
Članki, ki se na dosje sklicujejo, pa naj bi bili zavajajoči in polni laži. Kateri članki, kakšna zavajanja in kakšne laži?

Na zadnji del dopisa, ki govori o tem, kakšno je bilo vzdušje zaradi odgovornega urednika, lahko kot takrat pristojni direktor radia tudi za MMC verodostojno povem, da je bila slabo vzdušje že pred prihodom Urbanije in da je bilo slabo vzdušje umetno spodbujano in povzročeno, ker nekaterniki samo iz njim znanih razlogov Urbanije niso normalno sprejeli kot odgovornega urednika. To pa so v glavnem vsi tisiti, ki podpisujejo pisanje odvetnika Kača. Največ o ”vzdušju” pa pove podatek o številnih anonimkah, ki so romale k sedanjemu vodstvu RTV z izmišljenimi obtožbami Urbanije in njegovega urednikovanja. Posledice ”reorganizacije” pa so tudi znane – v prvih treh mesecih že več kot deset (10) odstotni upad zanimanja za MMC-jev portal. To pa je neposredna škoda, ki je z ”reorganizacijo” povzročena javnemu zavodu. Da o novi ”temeljni vsebinski zasnovi” portala sploh ne govorim.

Za Odbor ZNP RTV SLO
Vinko Vasle