Revija Reporter
Slovenija

Svetina: Hvala zdravstvenim delavcem in vsem, ki spoštujete navodila

STA

26. mar. 2020 13:48 Osveženo: 14:00 / 26. 3. 2020

Deli na:

Varuh človekovih pravic Peter Svetina.

Bobo

Varuh človekovih pravic Peter Svetina se je na družbenih omrežjih zahvalil vsem, ki spoštujejo navodila pristojnih institucij glede omejevanja širjenja okužb. Obenem je spomnil tudi na trud zdravstvenih delavcev in drugih, ki oskrbujejo z vsem, kar je potrebno v teh trenutkih.

"Bolezen covid-19 nas ne bo porazila, gotovo pa je, da nas bo preobrazila v še bolj sočutne ljudi, ki tudi takrat, ko nas ne ganejo situacije, v kateri smo danes, ali medijsko odmevne zgodbe, znamo stopiti skupaj. Ki sodelujemo in se povezujemo," je zapisal.

Zahvalil se je vsem, ki ostajajo doma in tako prispevajo k temu, "da bomo lahko čim prej zaživeli, kot si vsi želimo".

"Da si bomo lahko segli v roke in se objeli. Hvala vsem zdravstvenim delavcem, ki z nadčloveškimi napori skrbite za naše zdravje ter vsem tistim posameznicam in posameznikom, ki nas oskrbujete z vsem, kar v tem trenutku potrebujemo. Naj vsem nam zdravje dobro služi," je še zapisal Svetina.

Slovenska vlada je za zajezitev širjenja okužbe sprejela številne ukrepe. Z nekaj izjemami velja tudi prepoved zbiranja in gibanja na javnih površinah. Tudi strokovnjaki pozivajo z upoštevanju priporočil in ukrepov ter pozivajo k samozaščitnemu ravnanju.