sanja ajanović hovnik Svet24.si

Janša prvi potegnil potezo glede ministrice ...

dorothy-hoffner-med-skokom-s-padalom Svet24.si

Foto: Pri 104 letih skočila s padalom

Danijel Bešič Loredan Necenzurirano

Kako so pod Bešičem Loredanom delili koncesije ...

mojca megusar tw Reporter.si

Vse pod kontrolo: kako je Janševa osebna tajnica ...

guardiola ibrahimovic Ekipa24.si

Guardiola me je opozoril, naj na trening ne pridem...

Zadnje prerokovanje napoveduje Petrusa Romanusa, ki bo vladal med končnim uničenjem Rima Odkrito.si

Papež Frančišek je predzadnji papež – sledi ...

kajtazovic Ekipa24.si

Kaj pa to?! Eden najboljših slovenskih sodnikov ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Studio City Roberta Goloba: nova metla na nacionalni televiziji

Deli na:
Studio City Roberta Goloba: nova metla na nacionalni televiziji

Robert Golob, Luka Mesec in Tanja Fajon v "Studiu City" - pred volitvami se je z njimi pogovarjal odpisani voditelj ukinjene oddaje Marcel Štefančič - Foto: STA

Nedavna odločitev ustavnega sodišča o umiku delnega zadržanja vladne novele o RTV Slovenija je spet močno razburkala že tako valovite politične vode. Vladna koalicija in stavkajoči novinarji RTV so odločitev ustavnih sodnikov dojeli kot končno osvoboditev nacionalke iz rok Janševe ekipe, ki so ji v zadnjem letu očitali, da je javni medij zaradi svojih političnih interesov namerno osiromašila tako finančno kot tudi kadrovsko.

Napovedujemo: vodstvo RTV bo zamenjano že na prvi seji programskega sveta. Generalni direktor Andrej Grah Whatmough bo spoštoval odločbo ustavnega sodišča, predsednik programskega sveta Peter Gregorčič pa napoveduje tožbo na Evropskem sodišču. Odletel bo tudi direktor televizije Uroš Urbanija.

Kako je med novinarji, ki jih je na RTV pripeljal direktor Uroš Urbanija, zaradi napovedanih sprememb zavladala nervoza. Čigava služba je ogrožena?

Predsednik vlade Robert Golob je izrazil željo po vrnitvi Studia City v ponedeljkov termin televizije. Politizacija televizije ali subtilen namig novemu vodstvu RTV?


Ob zadnjem protestu so Ruparjevi upokojenci žalili novinarje s komunisti, drhaljo in prostitutkami, čeprav RTV neposredno prenaša njihove shode.   

Na mesto direktorja televizije naj bi se vrnila nezakonito odstavljena Natalija Gorščak, za isto funkcijo pa se zanima tudi novinarka Ksenija Horvat. Direktor RTV bi lahko postal sedanji direktor radia Mirko Štular.

Prve vrste stavkajočih novinarjev si pripenjajo zasluge za osvoboditev RTV in vodijo neuradna kadrovanja po hodnikih javnega medija.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24