kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Starši pred DZ: Izbiro staršem, ne Pikalu! (FOTO)

Deli na:
Starši pred DZ: Izbiro staršem, ne Pikalu! (FOTO)

Foto: Bobo

Več kot sto udeležencev protesta na Trgu Republike pred stavbo državnega zbora je izrazilo svoje nestrinjanje z novelo zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja. "Izbiro staršem, ne Pikalu!" in "Ne ideologiji na hrbtih otrok" so sporočali s transparenti.

Večje število staršev se je udeležilo javnega posveta o zasebnem in javnem šolstvu v Državnem svetu. Pred parlamentom je istočasno potekal miren shod staršev in podpornikov zasebnega šolstva, nezadovoljnih z vladnimi načrti o financiranju zasebnih osnovnih šol.

"Izobraževanje, na vseh nivojih, je temelj sodobne družbe. Omejevati možnost izbire in razvoja različnih vsebin in metod vzgoje ter izobraževanja je za družbo nazadovanje. In ravno to se dogaja trenutno v Sloveniji, v 21. stoletju!" so sporočili organizatorji protesta.

S shodom pred DZ so želeli premierju Marjanu Šarcu, ministru za izobraževanje Jerneju Pikalu, poslancem v državnem zboru in širši javnosti sporočiti, da so "proti razslojevanju družbe" ter da "da vlada in minister Pikalo spoštujejo demokratična načela naše države, ki so zapisana v ustavi".

Organizatorji protesta zahtevajo, da se spoštujejo ustavna določila kot tudi odločba ustavnega sodišča o financiranju zasebnih osnovnih šol, in želijo, da bi imele "tudi prihodnje generacije staršev možnost izbire med različnimi pedagoškimi pristopi tako v vrtcih kot v šolah".