Revija Reporter
Slovenija PLUS

Stari borci, komunisti in partizani se obračajo v grobovih – lastni vnuki so jih tako hinavsko izdali!

Dejan Steinbuch
804

11. okt. 2024 6:00 Osveženo: 7:43 / 11. 10. 2024

Deli na:

Nataša Sukič je simptom politike, ki nas lahko pripelje v resne težave: Levica odreka napadenim Ukrajincem pravico do obrambe pred ruskimi zavojevalci.

Primož Lavre

Predvolilna kampanja se že začenja. Prva, ki je vrgla kamen, je Levica. Tista najmanjša vladna stranka, ki se rada prikazuje kot brezmadežna, a se hkrati sooča z osipom podpore zaradi sodelovanja v vladi, za katero del njenih radikalnih volivcev meni, da je neoliberalna.

Toda naša komodna Levica bi bila seveda v vladi do konca, če je možno, pa tudi v naslednji. Oblast je slast, te stranke pa prav nič ne skrbi, da slovensko gospodarstvo njenih neomarksističnih pogledov ne bi preživelo.

Lomastenje te radikalne stranke, ki po naravi stvari sodi med opozicijo, je bilo doslej omejeno na notranjo politiko. Ni jih bilo vedno prijetno poslušati, včasih so imeli nore zamisli, občasno so koga tudi nasmejali s svojimi poenostavljenimi pogledi na svet. Zdaj pa so z zahtevo, ki jo je najmanjša poslanska skupina naslovila na vlado, zahtevali prenehanje vojaške pomoči Ukrajini.