Revija Reporter
Slovenija

Nov sramoten izpad Jožeta P. Damijana: »Kokoši« je zmerjal Tanjo Fajon in kolegice

M. M.
18 3.295

13. jul. 2023 9:07 Osveženo: 9:12 / 13. 7. 2023

Deli na:

Jože P. Damijan

sta

Ko Jože P. Damijan vidi žensko, ki ni v kuhinji, se mu očitno stemni pred očmi. Nekoč je s »kurbo s plesa« obkladal nekdanjo kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec, danes mu gre v nos zunanja ministrica Tanja Fajon, ki se na vrhu zveze nato v Vilniusu druži z ženskami in si drzne objavljati fotografije z dogodka.

Fajonova je Damijana razkurila s tvitom s fotografijo, na kateri pozira s skupino žensk, in pripisom »Women power«. Odziv ekonomista, bivšega ministra in neuspelega ideologa levice je bil hiter. »Kokoši,« je na twitterju komentiral fotografijo.

Potem ko njegov poskus vzpostavljanja platforme za »razvojni preboj«, ki bi bila temelj nove slovenske levice, ni prepričal glavnih deležnikov na levi strani, je Damijan, ki so ga še pred nekaj leti za kratek čas omenjali kot možnega mandatarja levih strank, opravil očitno migracijo z leve proti desni in v zavetje Rusije.

Tako je vsaj moč sklepati po njegovih objavah in poobjavah na družbenih omrežjih in njegovem blogu, kjer z občasnim žaljenjem žensk prekinja monotonijo poplave objav o Natu, vojni v Ukrajini in proputinovske propagande – tu in tam se tudi spomni, da je še vedno ekonomist in tvitne kaj o gospodarstvu.

Besna Aleksandra Pivec je zaradi »kurbe s plesa« obračunala z Damijanom in izpostavila še hinavščino Fajonove in Bratuškove

Spomnimo, Damijan je leta 2020 za tedanjo ministrico za kmetijstvo in predsednico Desusa Aleksandro Pivec tvitnil: »Kot pravimo na Štajerskem: šla bo kot kurba s plesa, ko je Janez Janša ne bo več potreboval. In to bo ob prvem glasovanju v parlamentu, ko Desus ne bo več zagotovil glasov. Vsem je to jasno, razen njej.«

Ker je Damijan tudi redni profesor na ljubljanski Ekonomski fakulteti je vodstvo fakultete tako komuniciranje vznejevoljilo in na zahtevo fakultete je Damijan svoj tvit zbrisal.

O Pivčeri je Damijan sicer zapisal še, da »…Je zgolj oportunistka, ki je dobila svojih 5 minut v SLO politiki. Za teh 5 minut bi dala tudi spodnje hlačke, kaj šele, da miži ob fašistični ideologiji. …«