računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

zdravniki Svet24.si

Covidni dodatki: Toliko po novem pravilniku ...

Asta vrečko Necenzurirano

Asti Vrečko zaradi opozicije prepovedali nastop ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

barbara-vidovič Odkrito.si

Barbara Vidovič: »Imam najlepši poklic na svetu!«

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sramota! Tako nizkotno je bodoči voditelj Odmevov Luka Svetina vodil svoje oddaje na strankarski televiziji Nova24TV (VIDEO)

Deli na:
Sramota! Tako nizkotno je bodoči voditelj Odmevov Luka Svetina vodil svoje oddaje na strankarski televiziji Nova24TV (VIDEO)

Luka Svetina in Žan Mahnič na Nova24TV - Foto: YouTube

Nekdanji novinar strankarske televizije Nova24TV Luka Svetina, ki septembra prihaja za voditelja Odmevov na TV Slovenija, je v svojih oddajah je nastopal kot propagandist stranke SDS, katere veljaki so ustanovitelji in delničarji omenjene televizije.

Ob tem je aktivno sodeloval tudi pri blatenju novinarjev, ki so kritično poročali o delu te stranke in njenega prvaka Janeza Janše. Med drugim je v svoji oddaji Tema dneva 16. oktobra 2019 svojega gosta, poslanca SDS Žana Mahniča, spodbujal pri blatenju pisca teh vrstic.

»Dejali ste, če se lahko Šarec laže o svoji ljubici, zakaj ne bi njegova dekla o Janezu Janši. Citiram: Po končani točki je šla za 10 minut ven poročat Damirju, ta pa je naročil tovariš Helex članek. Koga ste s tem mislili? Je to gospod Kršinar z Reporterja?« je spraševal Mahniča glede njegovega zapisa na tviterju, s katerim je ta komentiral moj članek o dogajanju na seji komisije za nadzor varnostnih služb.

Mahnič je to potrdil in zlil golide gnojnice name in na revijo Reporter: »Tako je. Videl sem, da krožijo neke slike tega novinarja Igorja Kršinarja, kako v roki drži škatlico tega helexa. To so neka pomirjevala oziroma zdravila za tiste, ki imajo psihične težave. Ne vem, ali Igor Kršinar to jemlje ali tega ne jemlje. Glede na to, kakšne članke piše, imam pač jaz svoje mnenje o tem, ali to jemlje ali ne jemlje ali morda jemlje tudi kaj drugega…«

Svetina mu je ob tem zgolj pritrjeval. Zelo verjetno sta se že pred tem dogovorila za diskreditacijo novinarja in revije, ki ni po godu SDS in njihovega vrhovnega vodje. V istem obdobju so veljaki SDS in njihovi lažni profili na družbenih omrežjih sprožili gonjo zoper mene in mi očitali vse mogoče, od zdravljenja z antidepresivi do alkoholizma, prvak Janez Janša pa me je obtožil celo, da sem na trdih drogah, za kar se bo moral ta teden zagovarjati pred sodiščem.

Z nobeno od omenjenih težav se ne soočam, pri tem pa je najbolj skrajno zavržno, da s svojimi zapisi žalijo vse ljudi, ki se soočajo z depresijo in drugimi psihičnimi težavami, med takimi ljudmi so lahko tudi volivci SDS in gledalci televizije Nova24TV, prav tako tudi plačniki RTV programa, ki bodo po novem v Odmevih gledali Luka Svetino.

Janšev voditelj Odmevov že paradira po TV Slovenija: bo na nacionalki počel podobne svinjarije kot na strankarski televiziji Nova24TV?

Zato je upravičeno zastavlja vprašanje, kako »profesionalno« bo Svetina vodil Odmeve, zlasti kadar bodo v gosteh veljaki stranke, ki jih je v svoji prejšnji službi propagiral in se z njimi družil tudi na zasebnih zabavah. Bo tudi na Odmevih skupaj z njimi blatil novinarje, ki niso po godu SDS?

Zanimivo bo tudi videti, kako se bodo ob svojem novem kolegu počutili sedanji zelo spoštovani in cenjeni voditelji Odmevov Tanja Starič, Rosvita Pesek in Igor Bergant. Bodo to kar mirno gledali ali se bodo od strankarskega propagandista javno ogradili?