Revija Reporter
Slovenija

Spolno nadlegovanje v SDS Grosuplje: oglasila se je nam ena od domnevnih žrtev

Igor Kršinar
1 6.276

16. mar. 2022 6:36 Osveženo: 6:42 / 16. 3. 2022

Deli na:

Direktor občinske uprave v Grosupljem Dušan Hočevar in grosupeljski župan Peter Verlič.

Primož Lavre

»Tudi sama sem bila deležna spolnega napada s strani občinskega direktorja občine Grosuplje g. Dušana Hočevarja, in sicer leta 2019,« nam piše anonimna bralka Reporterja, ki z gotovostjo potrjuje zgodbo o spolnem nadlegovanju v SDS Grosuplje. Pismo je poslala tudi na sedež SDS na Trstenjakovi 8 v Ljubljani.

Po naših podatkih naj bi bilo v občini Grosuplje spolno nadlegovanih pet uslužbenk, imena treh so znana uredništvu. Gre za nekdanje uslužbenke, ki so pozneje dobile bolje plačane službe v državni upravi. O zadevi naj bi bil obveščen tudi predsednik vlade Janez Janša, ki vprašanja portala Necenzurirano ni hotel komentirati.

Prav tako je z očitki seznanjen tudi župan Grosuplja Peter Verlič, kar nam je tudi potrdil, da je z njimi seznanil tudi odvetnika. Direktor Hočevar pa je zanikal obtožbe in dejal, da gre za izmišljotine, ki so se pojavile v anonimki pred dvema letoma, zdaj pa so se ob vnovičnem razpisu za direktorja občinske uprave, kjer je edini kandidat, spet pojavile.

Poleg tega se krepijo očitki o korupciji prvega moža občinske uprave, zato po naših virih v SDS Grosuplje vladajo izredne razmere. Slišati je, da je občinski odbor tik pred razpadom, zato naj bi zadeve skušali umiriti z vodstva stranke.

Premier naj bi za to pooblastil kar svojega brata Rajka Janšo, ki prav tako prihaja iz občine Grosuplje. Položaj je toliko bolj neroden, saj je Hočevar vodja volilnega štaba v okraju, kjer bo na volitvah kandidiral premier Janša.