Revija Reporter
Slovenija

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem predatorju Kmetiču mi iz groba vlečejo mrtvega otroka!

M. M.
44 21.034

19. avg. 2022 18:53 Osveženo: 12:00 / 20. 8. 2022

Deli na:

Katarina Keček

Primož Lavre

Novinarka Katarina Keček je ogorčena nad novinarskimi kolegi, ki so ob njenem razkritju spolnega napada Slavka Kmetiča zarinili glavo v pesek.

»Rada bi se zahvalila vsem kolegom in kolegicam novinarjem, ki delajo v slovenskih medijih, tako časopisu Delo, Dnevniku, Večeru, Slovenskim novicam, Mladini in vsem ostalim, škoda naštevanja, za korektno in neodvisno poročanje o aferi Kmetič,« piše Kečkova na Facebooku.

»Portal N1 je povzel zgodbo. Poklicali so me iz nacionalke, prispevka še nisem zasledila,« razočarana povzema odziv medijev in dodaja: »Drugi pa ... Niti eden izmed vas me ni poklical in vprašal za komentar. Bravo, kolegi. Ponosna na vašo pokončno in profesionalno držo.«

»Žalostno je, da so za ta gnusen napad vedeli mnogi novinarji in uredniki na Popu, eni delajo zdaj tudi na RTV Slovenija in so vsa ta leta bili tiho,« kaže s prstom na nekdanje sodelavce. »Podobni napadi so se dogajali mnogim zaposlenim ženskam na železnici, tudi v dvigalih, kar na SŽ dobro vedo, pa so molčali. Ker so se bali. Koga že?«

»Posebna zahvala tudi Društvu novinarjev in vsem nevladnim organizacijam, ki se ukvarjate z enakopravnostjo in zaščito žensk za uspešno ignoriranje in zabijanje glave v pesek," še piše Kečkova, ki jim še sporoča: "Samoukinite se."

Kečkova je namreč v aktualnem Reporterju opisala, kako jo je pred 25 leti v dvigalu spolno napadel tedanji železničarski sindikalist, danes pa programski svetnik RTV Slovenija Slavko Kmetič.

»Demokracija in NovaTV mi zaradi tega, ker govorim resnico iz groba vlečejo mrtvega otroka. Bralci in gledalci uživajo. Pričakovano,« izpostavi odziv medijev iz sfere SDS, ki so stopili v bran Kmetiču, sicer dolgoletnemu podporniku prvaka SDS Janeza Janše.

Omenjena medija in njuni pomočniki na družbenih omrežjih namreč širijo laž, da Kečkova sploh ni avtorica članka in objavljajo njene najbolj boleče življenjske izkušnje. Med drugim o smrti njenega sina in njenem boju rakom. »Koliko možnosti obstaja, da bi po 25 letih povsem samoiniciativno zapisala zgodbo o posilstvu?« ob tem sprašujejo  v Demokraciji.

Tako Janševa strankarska trobila na skrajno ogaben način branijo predatorja Kmetiča

»Vse daje slutiti, da gre za globoko ranjeno dušo, ki je postala poceni 'kanonfutr' za nizkotne potrebe Odlazkovih/Golobovih političnih spletk. Res srčno,« pa so med drugim o Kečkovi zapisali na Nova24TV.

V Demokraciji napovedujejo tudi, da bodo poskušali poizvedeti, kdo dejansko stoji za člankom o posilstvu.

Da jim ni treba pozvedovati in da je to ona, jim z zapisom na Facebooku daje vedeti Kečkova.

ISKRENA IZPOVED KATARINE KEČEK V TISKANI IZDAJI REPORTERJA