matej tonin Dobra karma

Matej Tonin: ministrant ali narcis pod žarometi ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 29. septembra

janez-jansa-tasic-valic-zver-sds-tw Reporter.si

Začeli s postopkom razrešitve Andreje Valič ...

meja mejni prehod obrezje hrvaska bobo1 Svet24.si

Od danes iz obmejnih hrvaških županij v ...

Tomi Rumpf Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

Lucija Ćirović Njena.si

Lucija Ćirović ima zabavno srčno izbranko

Slovenija

Šokantna smrt znanega slovenskega kirurga: njegovo truplo so našli na kliniki medicinskega centra

Deli na:
Šokantna smrt znanega slovenskega kirurga: njegovo truplo so našli na kliniki medicinskega centra

Kirurg Matevž Gorenšek. - Foto: Arsen Perić

V starosti 48 let se je nepričakovano umrl specialist ortopedske kirurgije in direktor medicinskega centra MD Medicina Matevž Gorenšek, poročajo mediji. Uradni vzrok smrti za zdaj še ni znan, spletno Delo pa poroča, da naj bi umrl zaradi kapi. Njegovo truplo naj bi našli na kliniki medicinskega centra MD medicina, kjer je bil trenutno zaposlen kot direktor medicinskega centra, poročajo Slovenske novice.

Gorenšek je bil specialist ortopedske kirurgije, subspecializiran za zdravljenje bolezni hrbtenice in stopal. Svojo poklicno pot je posvetil predvsem operativnemu zdravljenju degenerativnih obolenj hrbtenice.

Leta 2004 je diplomiral na ljubljanski medicinski fakulteti. Specializacijo s področja ortopedske kirurgije je leta 2010 opravil s pohvalo in se kot hrbtenični kirurg zaposlil na ortopedski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, piše na spletnih straneh klinike MD Medicina.

Hkrati s strokovnim delom je tudi njegovo znanstveno raziskovalno delo temeljilo na odkrivanju in zdravljenju degenerativnih bolezni hrbtenice. Leta 2008 je s področja eksperimentalnih metod preprečevanja degeneracije medvretenčne ploščice tudi doktoriral.

Bil je avtor številnih člankov v uglednih strokovnih publikacijah in predavatelj na posvetih s področja hrbtenične kirurgije v Sloveniji in tujini. Bil je član Vertebrološkega združenja Slovenije in ameriške akademije hrbteničnih kirurgov (American academy of spine surgery).

Od leta 2017 je bil tudi predsednik odbora za zasebno dejavnost in član izvršilnega odbora Zdravniške zbornice Slovenije.

Bil je direktor medicinskega centra MD Medicina, med lastniki katerega je tudi njegov oče Bogomir Gorenšek, prav tako specialist ortopedske kirurgije.

Loading...