pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šokantna smrt znanega slovenskega kirurga: njegovo truplo so našli na kliniki medicinskega centra

Deli na:
Šokantna smrt znanega slovenskega kirurga: njegovo truplo so našli na kliniki medicinskega centra

Kirurg Matevž Gorenšek. - Foto: Arsen Perić

V starosti 48 let se je nepričakovano umrl specialist ortopedske kirurgije in direktor medicinskega centra MD Medicina Matevž Gorenšek, poročajo mediji. Uradni vzrok smrti za zdaj še ni znan, spletno Delo pa poroča, da naj bi umrl zaradi kapi. Njegovo truplo naj bi našli na kliniki medicinskega centra MD medicina, kjer je bil trenutno zaposlen kot direktor medicinskega centra, poročajo Slovenske novice.

Gorenšek je bil specialist ortopedske kirurgije, subspecializiran za zdravljenje bolezni hrbtenice in stopal. Svojo poklicno pot je posvetil predvsem operativnemu zdravljenju degenerativnih obolenj hrbtenice.

Leta 2004 je diplomiral na ljubljanski medicinski fakulteti. Specializacijo s področja ortopedske kirurgije je leta 2010 opravil s pohvalo in se kot hrbtenični kirurg zaposlil na ortopedski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, piše na spletnih straneh klinike MD Medicina.

Hkrati s strokovnim delom je tudi njegovo znanstveno raziskovalno delo temeljilo na odkrivanju in zdravljenju degenerativnih bolezni hrbtenice. Leta 2008 je s področja eksperimentalnih metod preprečevanja degeneracije medvretenčne ploščice tudi doktoriral.

Bil je avtor številnih člankov v uglednih strokovnih publikacijah in predavatelj na posvetih s področja hrbtenične kirurgije v Sloveniji in tujini. Bil je član Vertebrološkega združenja Slovenije in ameriške akademije hrbteničnih kirurgov (American academy of spine surgery).

Od leta 2017 je bil tudi predsednik odbora za zasebno dejavnost in član izvršilnega odbora Zdravniške zbornice Slovenije.

Bil je direktor medicinskega centra MD Medicina, med lastniki katerega je tudi njegov oče Bogomir Gorenšek, prav tako specialist ortopedske kirurgije.