GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šok: na urgenci UKC Maribor kar trije zdravniki okuženi s koronavirusom

Deli na:
Šok: na urgenci UKC Maribor kar trije zdravniki okuženi s koronavirusom

UKC Maribor - Foto: Bobo

V enoti nujne medicinske pomoči mariborskega zdravstvenega doma, ki deluje v urgentnem centru UKC Maribor, so danes pri treh zdravnikih potrdili okužbo z novim koronavirusom. Kot so zvečer sporočili iz omenjenega zdravstvenega doma, so vsi trije v samoizolaciji, poiskali pa so tudi potencialne kontakte med zaposlenimi in odredili osem samoizolacij.

"V sodelovanju z epidemiološko službo Nacionalnega inštituta za javno zdravje so poiskani vsi potencialni kontakti, odrejenih je osem samoizolacij. Opravljenih je 31 testov, od katerih je 29 negativnih, na dva izvida še čakamo," so zvečer sporočili iz Zdravstvenega doma dr. A. Drolca Maribor.

Pomočnik direktorja zdravstvenega doma Aleksander Jus je za TV Slovenija povedal, da so z aktivnostmi začeli popoldne, takoj ko so izvedeli za okužbe. "Takoj smo jim odredili samoizolacijo, hkrati smo na testiranje poslali vse naše zaposlene iz te organizacijske enote in izvedli potrebno samoizolacijo tistih, ki so bili v neposrednem stiku z njimi, torej bili so v ožjem timu, ki so izvajali nujno medicinsko pomoč," je dejal.

S koliko bolniki so bili okuženi zdravniki v stiku, še ne vedo. "Teh podatkov zaenkrat nimamo," je dejal Jus. Več naj bi bilo znanega v torek.

Da so pri treh zdravnikih v prehospitalni enoti zdravstvenega doma v UKC Maribor potrdili okužbo s covidom-19, so pred tem potrdili tudi v UKC Maribor. Kot so zagotovili na Twitterju, so skupaj z zdravstvenim domom že sprejeli ustrezne varovalne ukrepe.

Kot so poročali mediji, v obeh ustanovah potekajo obširno zbiranje kontaktov okuženih in testiranja vseh zaposlenih, iščejo tudi izvor okužbe. Urgentni center sicer deluje normalno.