Revija Reporter
Slovenija

Šok na Bledu: udar strele na plaži hudo poškodoval nosečnico in njeno šestletno hčerko

Reporter, STA

15. jul. 2018 6:00

Deli na:

Na javno plažo blejskega jezera na Mlinem je včeraj okoli 15. ure udarila strela in poškodovala tri osebe. Vsem so na kraju nudili pomoč, dve osebi so nato s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana, eno pa z reševalnim vozilom v jeseniško bolnišnico, je sporočil policijski inšpektor Janez Šuštar.

Šuštar je za STA pojasnil, da sta bili s helikopterjem v UKC Ljubljana prepeljani dve slovenski državljanki. Po poročanju medijev so 40-letno žensko, ki je v zadnjem mesecu nosečnosti, in njeno šestletno hčerko s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana, partnerja poškodovane nosečnice v ZD Bled, še dve osebi pa v jeseniško bolnišnico.

Cesta v okolici je bila zaradi intervencije krajši čas zaprta, kraj dogodka pa je ostal zaprt zaradi preiskave. Na kraju so kriminalisti, ki bodo opravili ogled. Več podatkov bodo lahko sporočili šele po zaključenih aktivnostih, so še navedli v sporočilu za javnost.

Kot je zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje, je strela udarila v drevo, pod katerim so ljudje po poročanju medijev iskali zavetje.

Nad Slovenijo se je popoldne z zahoda pomikalo več nevihtnih celic. Zvečer so plohe in nevihte v severni in osrednji Sloveniji ponehale. Ponoči se bo prehodno delno zjasnilo, proti jutru pa se bo oblačnost spet povečala.