Revija Reporter
Svet

Poblazneli zdravnik na strelskem pohodu v newyorški bolnišnici

STA 1. jul. 2017 6:00 1 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:
Poblazneli zdravnik na strelskem pohodu v newyorški bolnišnici

Foto: Profimedia

Newyorška policija je včeraj po uri obleganja bolnišnice v Bronxu sporočila, da je strelec, ki je pred tem ubil eno osebo in ranil do šest oseb, nevtraliziran.

Šlo naj bi za nekdanjega zdravnika v bolnišnici Henryja Bella, ki je prišel v poslopje s puško pod zdravniško haljo, začel streljati, na koncu pa si je sodil sam.

Incident je vzbudil veliko zanimanje svetovnih medijev, ker sprva ni bilo jasno, ali gre morda za teroristični napad. A strelski napadi v Bronxu so v resnici vsakdanji pojav, ki dobi nekaj pozornosti le v kroniki lokalnih časopisov.

Motiv za zločin, ki je povzročil velik preplah v 120 let stari bolnišnici s 1000 posteljami Bronx Lebanon, sprva ni bil jasen. Več 100 dobro izurjenih newyorških policistov je obkolilo bolnišnico, prišli so tudi gasilci in reševalci.

Do zločina je prišlo v petek malce pred 21. uro po srednjeevropskem času, zadeva pa se je končala uro kasneje. Policija je vdrla v bolnišnico ter jo prečesala od nadstropja do nadstropja, od sobe do sobe. Kot je za zdaj znano, si je strelec sodil sam.

Nekaj ljudi je bilo poškodovanih med begom s kraja streljanja. Bolnišnica Bronx Lebanon, ki leži v revnem predelu južnega Bronxa, ima sicer veliko izkušenj s strelnimi ranami, vbodninami in drugimi podobnimi nujnimi primeri.