sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

shranimo v zamrzovalnik1 Svet24.si

To se zgodi s posteljnino, če jo damo za 6 ur v ...

marjan sarec pl1 Reporter.si

Šarec o propadu nezaupnice: Očitno so ...

Tonin - montaza Svet24.si

Tonin postavljen na laž, škarpa ob bazenu je ...

2021-03-04 15.18.14 Necenzurirano

Die Presse o "slovenskem bolniku": v Bruslju ...

MasterChef_sodniki Njena.si

MasterChef se na male ekrane vrača prej, kot smo ...

josip kotlar Njena.si

Ugodno oddam sina: Kaj se je zgodilo Josipu ...

Slovenija

SMC želi glavi Aleša Hojsa in Vaska Simonitija, Janša pa bi dal raje brco Černaču

Deli na:
SMC želi glavi Aleša Hojsa in Vaska Simonitija, Janša pa bi dal raje brco Černaču

Aleš Hojs - Foto: Primož Lavre

Če bi prišlo do rekonstrukcije vlade, ima SMC že imena ministrov, ki bi jih rada menjala. Janša jim verjetno ne bo ugodil, ima tudi svoje načrte.

Tudi SMC želi, da bi padla glava tudi kakšnega ministra iz vrst SDS, na silvestrski seji sveta SMC so posebej omenili notranjega ministra Aleša Hojsa in ministra za kulturo Vaska Simonitija. Zoper slednjega je opozicija vložila interpelacijo, zato bo zanimivo opazovati, ali bodo poslanci SMC bolj zvesti koalicijskemu dogovoru z SDS ali svojim željam. Zlasti če bodo s svojo nenačelno podporo Simonitiju zagotovili podporo SDS svoji ministrici Kustečevi.

Podobno so v zameno za podporo SDS njihovemu predsedniku Počivalšku med interpelacijo obvarovali ministra Hojsa. Prejšnji teden je dobil Hojs novega državnega sekretarja Boža Predaliča, ki se je na ministrstvo preselil z generalnega sekretariata vlade. Predaliča so pred imenovanjem vlade omenjali kot možnega kandidata za notranjega ministra, zato ne bo presenečenje, če bi v primeru rekonstrukcije vlade zamenjal Hojsa.

Toda Janša naj bi bil po naših virih bolj nezadovoljen z ministrom za kohezijo Zvonetom Černačem, saj naj bi bil premalo aktiven na svojem resorju. Če bo premier predlagal menjavo ministrov svoje stranke, bo seveda dobil glasove koalicijskih partnerjev.

Loading...