pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SMC pred prvim jesenskim plenarnim zasedanjem DZ na dvodnevni posvet

Deli na:
SMC pred prvim jesenskim plenarnim zasedanjem DZ na dvodnevni posvet

Foto: Bobo

Vodstvo stranke SMC, poslanke in poslanci ter ministrska ekipa se bodo pred prvim jesenskim plenarnim zasedanjem DZ in nadaljevanjem proračunskega usklajevanja na vladi danes sestali na dvodnevni klavzuri v Logarski dolini. Razpravljali bodo o programskih prioritetah, načinu dela ter o projektih, ki jih stranka načrtuje v tem in prihodnjem letu.

Delovni posvet vodstva največje vladne stranke bo potekal za zaprtimi vrati, v nedeljo pa bo predvidoma novinarska konferenca vodstva stranke s predsednikom Mirom Cerarjem na čelu.

Stranka namerava očitno utrditi položaj in vsebinsko pripravljenost na pričakovano vročo politično jesen. Poleg vrste zakonodajnih predlogov jih čaka zagotovo naporno koalicijsko usklajevanje državnega proračuna za prihodnji dve leti.

Vlada je na maratonski seji konec julija že sprejela razrez proračunskih odhodkov za pripravo predlogov proračunov, iz vladnih vrst pa je bilo slišati, da noben od ministrov verjetno ni zadovoljen z razpoložljivimi sredstvi. Predlog naj bi vlada potrdila in posredovala v DZ sredi septembra.

Koalicijski partnerji so sicer že napovedali zahtevno politično jesen, predsednik vlade in predsednik SMC Cerar pa je pred poletjem dejal, da računa na potrpežljivo in intenzivno usklajevanje pri pripravi proračuna za prihodnje leto.

Največja vladna stranka ima še veliko programskih načrtov, v prihodnjih mesecih pa jo čakajo še drugi izzivi. Med drugim bo DZ kmalu obravnaval interpelacijo zoper ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar.