tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

PodZvezdami_MajaKeuc_15_06_24_FotoAnaRojcPhoto-42 Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

Slovenija

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala družina ene najbogatejših Slovenk

Deli na:
Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala družina ene najbogatejših Slovenk

Slovenka leta je postala Ana Petrič - Foto: Mateja J. Potočnik

Direktorica Centra starejših Notranje Gorice Ana Petrič, sicer tudi aktualna Slovenka leta, je izgubila službo, je razkrila na facebooku. Odpustili so jo lastniki centra, družina ene najbogatejših Slovenk Alenke Žnidaršič Kranjc.

»Ostala bi še malo, vendar mi je glavna direktorica dejala, da sem tako dobra in lojalna, da sama nikoli ne bi odšla, zato me mora ob izteku mandata poriniti ona. Zato, da bom razprla krila in odletela ter bila drugje še boljša,« je Petričeva zapisala na facebooku.

Sledila je poplava komentarjev, v katerih vsi niso najbolje razumeli, da Petričeva ne odhaja po svoji volji, zato je v odzivu na enega od komentarjev bolj razumljivo povedala, da je bila odpuščena.

Nima druge službe, na trgu dela bo

»To pa je zelo narobe, da greste. Stvari je treba peljati do konca. Toliko truda in dela! Če ti nekje uspeva, vztrajaš. Zelo sem razočarana,« je komentirala Silva Klanfar, nakar ji je Petričeva odgovorila, da vodenje doma starejših ne zapušča prostovoljno. »Mogoče ste me narobe razumeli, ne odhajam po lastni volji ali zato, ker imam drugo službo. Nimam je. Na trgu dela bom,« je zapisala.

V odgovoru, ki pa ga je kasneje očitno zbrisala, je zapisala še, da ne more vztrajati proti lastnikom centra. »Če imajo nekoga drugega, nimam izbire in moram iti.«

Potožila je še, da je bila žrtev diskreditacije. Je morda s tem namigovala na spor s televizijsko novinarko Eugenijo Carl (sicer nekdanjo Slovenko leta), ki je pred meseci izbor Petričevena facebooku  komentirala z besedami »Pravi zmagovalec si, ko ne vložiš nič v samopromocijo in kompulzivno samohvalo.« Ana Petrič ji je tedaj odgovorila z več komentarji pod objavo Carlove in novinarki očitala, da spodbuja nestrpnost in sodbo v »imenu ljudstva«.

Lastnik centra starejših Notranje Gorice je družba DEOS d. o. o., ki je v lasti družine Alenke Žnidaršič Kranjc, sicer ene najbogatejših Slovenk. Direktorja DEOS-a sta njena otroka Miha Kranjc in Tinkara Godec.