Revija Reporter
Slovenija

Slovenci reševali razvpitega avstrijskega nacionalista, ki mu je na Hrvaškem zagorela jahta (VIDEO)

M. M.
2.926

28. jun. 2021 12:59 Osveženo: 19:12 / 28. 6. 2021

Deli na:

Goreča jahta, na kateri je počitnikoval Strache.

YouTube

Pri Biogradu na Hrvaškem se je vnela jahta, na kateri je letoval nekdanji avstrijski podkancler in šef svobodnjakov (FPÖ) Heinz-Christian Strache. Z gorečega plovila so Stracheja, njegovo družino, ostale potnike in posadko rešili Slovenci in Avstrijci na ladji, ki je zaplula na pomoč goreči jahti.

Strache je pred leti Hrvaško zaničljivo opisal kot »sranje«, a vseeno je k našim južnim sosedom šel na dopust. S starejšimi otroki in še dvema prijateljema (skupaj sedmimi ljudmi) je letoval na jahti, ki je plula po Jadranu. A tretji dan počitnic se je v nedeljo zjutraj barka vnela. Posadka je ogenj neuspešno gasila, na pomoč so klicali tudi gasilce, ki pa so prišli šele po dveh urah, ko jahte ni bilo več mogoče rešiti.

Strache nima sreče s počitnicami. Leta 2017 ga je letovanje na Ibizi stalo podkanclerskega položaja in obetavne politične kariere, potem ko je v javnost prišel posnetek, v katerem je domnevni nečakinji ruskega oligarha obljubljal protiusluge v zameno za donacije svoji stranki FPÖ pred parlamentarnimi volitvami 2017. V istem videu je Hrvaško opisal kot »sranje, sranje« in sogovornikom odsvetoval vlaganja v to državo.