stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Umrl britanski potnik z ladje Diamond Princess

Deli na:
Umrl britanski potnik z ladje Diamond Princess

Ladja za križarjenje Diamond Princess. - Foto: Reuters

Umrl je britanski potnik z ladje Diamond Princess, ki je bila zaradi novega koronavirusa 14 dni v karanteni v japonski Jokohami, je danes sporočilo japonsko ministrstvo za zdravje. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP gre za prvega tujega državljana, ki je umrl, potem ko je bil na krovu te ladje za križarjenje.

Doslej je za boleznijo covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, umrlo še pet japonskih državljanov, ki so bili na ladji Diamond Princess. Pri 705 potnikih so potrdili okužbo z novim virusom.

Na krovu ladje za križarjenje je bilo 3700 ljudi, ko so na njej odkrili koronavirus. Po 14-dnevni karanteni so z ladje izpustili okoli 970 ljudi, pri katerih testiranja niso potrdila okužbe. A kasneje so pri več od njih ugotovili bolezen covid-19.

Poleg britanskega državljana z ladje Diamond Princess je novi koronavirus na Japonskem danes zahteval še eno smrtno žrtev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Število umrlih zaradi covida-19 na Japonskem se je tako povzpelo na deset. V tej državi so potrdili tudi več kot 930 primerov okužbe z novim koronavirusom, med njimi 705 pri tistih, ki so bili na ladji Diamond Princess.

Največ, 66 okuženih, so doslej zabeležili na japonskem otoku Hokaido, zaradi česar je tamkajšnji guverner za otok razglasil izredne razmere ter pozval ljudi, naj konec tedna ostanejo doma.