rebernik1 Svet24.si

FOTO: Zorica že 40 let zbira rdeče stvari

traktor, nesreča Svet24.si

Norbert izkrvavel pred njenimi očmi, ko sta s ...

ženski Dobra karma

Ne sodite ljudi – ne po preteklosti ne po ...

nomago, avtobus Svet24.si

Šofer "zaradi varnostnih razlogov" dijakinj ni ...

tori Odkrito.si

Zvezdniki z eksotičnimi ljubljenčki

resnicnostni sovi salome Njena.si

Salome si je na roko tetovirala svojo največjo ...

vatroslav z družino Njena.si

Ljubezen na vasi: Takole Vatroslav razvaja svoji ...

Slovenija

Z Jelinčičevo vilo same težave: z Moniko se dajeta za lastništvo, vandalizirali so vrata, občina pa mu je pokvarila razgled

Deli na:
Z Jelinčičevo vilo same težave: z Moniko se dajeta za lastništvo, vandalizirali so vrata, občina pa mu je pokvarila razgled

Vila Zmaga Jelinčiča Plemenitega v Žusterni, pred njo pa menda moteči steber javne razsvetljave. - Foto: Primož Lavre

Prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti nima težav samo v zakonu, kjer ga je po 16 letih zveze pustila žena Monika Zupanc Jelinčič. V Žusterni je sosed zrušil železna vrata na stopnišču ob vili, za lastništvo katere naj bi se sicer obetal spor z Moniko; za povrh mu je občina pred vilo postavila steber javne razsvetljave, ki naj bi Jelinčiču kvaril razgled iz dnevne sobe.

Jelinčič je najprej na Facebooku opozoril, da je nekdo s tečajev odtrgal železna vrata, ki so zapirala stopnišče ob vili v Žusterni. »Vandalizem v Žusterni: Tako se v času novega župana uničuje kulturna dediščina mesta. Bo občina podala kazensko ovadbo zaradi poškodovanja tuje stvari ali uničenja kulturne dediščine, ali bo uničenje kar lepo spregledala?« je napisal. Stopnišče so zaprli z vrati, ker so ga mimoidoči zlasti ponoči uporabljali kot stranišče.

Za uničenje vrat naj bi bil menda kriv sosed Arabec, je Jelinčič povedal za portal Regional Obala. Na pobudo omenjenega soseda naj bi vrata porušil predsednik Krajevne skupnosti Žusterna  Igor Čurin, trdi prvak SNS. Čurin očitek zavrača in pravi, da je prav krajevna skupnost pred časom Jelinčiču in sosedom omogočila vrnitev tedaj dotrajanih vrat. »Mi je zelo žal, ker ga je žena zapustila, ampak naj ne govori nebuloz,« Čurin sporoča Jelinčiču.To ni edina težava z vilo, ki jo ima politik. Potem ko je lani dosegel, da mu koprska občina pred vilo ni postavila stebra javne razsvetljave (»Sicer pa sem za parcelo nad morjem plačal visok znesek in ne bom trpel, da mi steber javne razsvetljave tik pred dnevno sobo uničuje pogled,« je dejal za Primorske novice), je občina zdaj vendarle postavila načrtovani steber.

Ob okrnjenem razgledu Jelinčiča moti tudi, da je svetloba luči ponoči premočna, kar menda škodi ljudem, živalim in rastlinam. Vlado zato poziva k izdaji uredbe, ki bo preprečila tovrstno svetlobno onesnaževanje. Še največji problem, ki ga ima z vilo, pa je lastništvo objekta. Ta je napisan na Moniko, a Jelinčič trdi, da je gradnjo v celoti financiral sam, zato grozi, da mu bo morala žena vilo vrniti.

loading...
Loading...