polna luna 7 Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: dramatičen začetek...

Alberto Zangrillo Svet24.si

Italijanski zdravnik trdi, da virusa v Italiji ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Slovenija

Vojna za Jelinčičevo vilo: Zmago na Moniko prepisal vilo na Obali, zdaj pa ji sporoča: »Gospa bo morala to vrniti!«

Deli na:
Vojna za Jelinčičevo vilo: Zmago na Moniko prepisal vilo na Obali, zdaj pa ji sporoča: »Gospa bo morala to vrniti!«

Vila Zmaga Jelinčiča Plemenitega - Foto: Primož Lavre

Zakonca Zmago Jelinčič Plemeniti in soproga Monika Zupanc Jelinčič gresta narazen in obetala naj bi se vojna: za skrbništvo nad najstniškima hčerkama Aleksandro Tiso in Aleksijo Iris, pa tudi za premoženje.

Monika je Zmaga zapustila zaradi od nje sedem let mlajšega Roka Mikliča. Jelinčičeva sta bila skupaj 16 let, razmerje pa se je neuradno začelo krhati po Jelinčičevem izpadu iz parlamenta leta 2011.

Trajalo je skoraj sedem let, preden se je na lanskih parlamentarnih volitvah vrnil v državni zbor in dnevno politiko. Vmes je bil večinoma doma, žena pa je delala – Monika je zaposlena v protokolu Mestne občine Ljubljana, kjer naj bi pogosto poslušala očitke, da ji je službo uredil mož. Jelinčičevo zapečkarstvo naj bi že pred časom načelo zakon in ne njemu ne Moniki se ni uresničila želja po njegovi izvolitvi v Evropski parlament in odhodu v Bruselj.

Foto: Primož Lavre - Vila Zmaga Jelinčiča PlemenitegaNa Moniko je napisana Jelinčičeva vila v Žusterni na Obali, a prvak SNS je menda odločen, da hiše in parcele ne da iz rok, je izjavil za portal Regional Obala. »Parcela je bila darilo, a sem potem jaz delal na tej hiši. Vse sem plačeval jaz, ona ni plačala ničesar in niti ficka ni vložila vanjo,« je dejal Jelinčič za Regional Obala in dodal: »Gospa bo morala v skladu z zakonom to vrniti.« Boji se menda tudi, da bi Miklič Moniko prepričal v prodajo vile, je še zaupal portalu.
 

Foto: Primož Lavre - Vila Zmaga Jelinčiča Plemenitega


Vila v Žusterni ima dvigalo, bazen, telovadnico in tudi razkošno garderobno sobo za gospodarico hiše. Monika Zupanc Jelinčič je lastnica postala, potem ko ji je mož Zmago posodil 627.000 evrov za nakup parcele, posel iz leta 2011 pa ji je na grbo nakopal tudi Finančno upravo, ki je menila, da so njeni dohodki manjši od njenega premoženja.

Težav s Fursom so jo nazadnje razbremenili vrhovni sodniki, ki so odločili, da ji ni treba dokazovati izvora denarja, ki ji ga je daroval mož. Jelinčič pravi, da je denar dobil od prodaje predmetov iz njegove zasebne zbirke, ki naj bi nastala že v času njegovih starih staršev.

Foto: Nejc Fon

Poleg vile zakonca čaka še boj za skrbništvo nad hčerkama. Tega naj bi zahtevala Monika, a Zmago Jelinčič na to ne pristaja, saj okolje, v katerem zdaj živita, menda ni zdravo zanju.

loading...
Loading...