ana praznik Svet24.si

Na morju je ves čas jedla samo ostanke

rešilec Svet24.si

V potoku obležal pod mehanizacijo, po pomoč ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Padle maske državotvornosti #kolumna

rigelnikova vila zeljarska pl2 Reporter.si

Odkrili smo kupca prestižne "Rigelnikove" vile: ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Popevka 2022 Odkrito.si

Poglejte, kdo vse bo prepeval na Popevki 2022!

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Skrivnostni poslanci Roberta Goloba: razkrivamo, kdo so v resnici

Deli na:
Skrivnostni poslanci Roberta Goloba: razkrivamo, kdo so v resnici

Boksarski šampijon Dejan Zavec in izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak - dva od Golobocih 41 poslancev. - Foto: Primož Lavre

Večina od 41 poslancev Gibanja Svoboda je popolnih neznancev, med njimi je 22 žensk in 19 moških. Nekateri med njimi so se uveljavili v lokalnem okolju, drugi na strokovnem področju, nekaj je tudi zelo znanih imen, pet jih ima poslanske izkušnje.

Vsi so bili izvoljeni z najmanj 30-odstotno podporo volivcev, dvajseterica celo z več kot 40 odstotkov. Največ odstotkov in glasov pa ni zbral predsednik Robert Golob. Razkrivamo, kdo je dosegel najboljši odstotek in kdo največ glasov.

Poslansko skupino bo začasno vodil predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob, ki se bo po potrditvi mandatov v državnem zboru poslovil od družbe Gen I, katero je vse do novembra lani vodil 15 let. Po njegovi izvolitvi za mandatarja pa ga bo v poslanski klopi nadomestil župan Borovnice Bojan Čebela, ki je v volilnem okraju Vrhnika prepričal več kot 38 odstotkov volivcev.


Pišemo o tem, kdo bo prevzel vodenje državnega zbora in kdo se omenja kot najverjetnejši vodja poslanske skupine, kakšne so njegove izkušnje in kdo vse se je že kalil v parlamentu. Razkrivamo, kaj vse so pred vstopom v politiko počeli bodoči poslanci: kdo med njimi je vodil misijo OZN v Iraku, zgodovinarja z ideološkimi okvirji, katerih pet poslancev je Golob pripeljal iz družbe Gen-I.

Razkrivamo nove obraze iz Obale in Gorenjske, katera bodoča poslanka je bila državna sekretarka, katera je učiteljica joge, kdo je kralj ulične košarke, kaj so počeli poslanci iz Dolenjske, Koroške in Štajerske. Med njimi sta tudi najučiteljica in mlada režiserka, ki v prostem času boksa.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24