pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sindikat ministrstva za obrambo zahteva izboljšanje delovnih razmer

Deli na:
Sindikat ministrstva za obrambo zahteva izboljšanje delovnih razmer

Foto: Bobo

V sindikatu ministrstva za obrambo so predsednika republike, premierja, ministra za obrambo, načelnika generalštaba Slovenske vojske in vse poslanske skupine pozvali, naj takoj ustavijo zmanjševanje proračunskih sredstev za obrambni resor in naj zagotovijo samostojni plačni sistem za bolj kvalitetno preživljanje zaposlenih in njihovih družin.

V sindikatu ministrstva za obrambo od najvišjih predstavnikov oblasti zahtevajo tudi popravo nizkega življenjskega standarda zaposlenih v obrambnem resorju na nivo zaposlenih v sodobnih obrambnih resorjih v svetu.

Kot so zapisali v pozivu, politika vsakodnevno zmanjšuje proračunska sredstva za pridobitev opreme, za boljšo izurjenost zaposlenih v civilni in vojaški obrambi ter za boljše delovanje obrambnih sil: "Tako ne moremo mimo dejstva, da nam nerazumne dolgoletne poteze politike ves čas odžirajo možnosti za posodabljanje in napredovanje obrambnih sil."

V sindikatu menijo, da tudi varčevalni ukrepi pri politiki plač in povračila stroškov iz dela slabšajo kvalitetno delovanje obrambnega sistema. Njihova motivacija je namreč poleg boljše opremljenosti in možnosti za usposabljanje tudi plačilo za opravljena dela.

Poleg tega so v sindikatu ministrstva za obrambo tudi zapisali, da si ne predstavljajo vojaka, civilista ali vojaškega uslužbenca, ki je zaradi varčevalnih ukrepov na robu preživetja, pri tem pa je še vdan svojemu poklicu.