Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sestavljanje koalicije: Kdo bo prej omagal, Šarec ali Janša?

Deli na:
Sestavljanje koalicije: Kdo bo prej omagal, Šarec ali Janša?

Foto: Bobo

Janez Janša čaka, da se izčrpajo možnosti šibke nestabilne vlade, ki jo sestavlja Marjan Šarec, ta pa čaka, da bodo propadle možnosti Janševe vlade.

V pozicijski vojni ekipi igrata obrambno igro, čakata na podaljšek v drugem krogu in nazadnje na loterijo prostih strelov v tretjem krogu – v strahu pred predčasnimi volitvami.

Umik Nove Slovenije iz pogajanj, ki jih vodi Marjan Šarec, ni prinesel premika v pogajanjih o sestavi vlade. Še najbolj so se vznemirili tisti, ki menijo, da čas dela za SDS in bi radi, da bi kar novi predsednik Nove Slovenije Matej Tonin z vstopom v koalicijo strank LMŠ, SD, SMC, Desus in SAB zapečatil premierske ambicije predsednika SDS. A Šarec, ki bi rad vlado sestavil z NSI, ni takoj tekel k Levici. Tudi on je pripravljen na igro živcev.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o pričakovanju, da se bo NSI vrnila na pogajanja s Šarcem; je Tonin res igralec v Janševi igri; kako se je NSI umaknila na varno in breme odgovornosti preložila na Janšo in Šarca; kako bi se za vzpostavitev ravnotežja in skupno vlado z levosredinskimi strankami Janša moral odpovedati premierskemu položaju; bi si bila Janša pripravljen omejiti politično kariero v Sloveniji; kako verjetna je levosredinska manjšinska vlada.