Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sejnine in nagrade za Jankovićeve izbrance

Deli na:
Sejnine in nagrade za Jankovićeve izbrance

Foto: Primož Lavre

Zoran Janković je dobro poskrbel tudi za dodatni zaslužek svojih mestnih svetnikov. S sodelovanjem v organih upravljanja javnih zavodov oziroma družb v lasti mestne občine lahko na leto zaslužijo še eno povprečno slovensko plačo, poleg tega dobijo še nagrado za uspešno delo. Največ »nadzornikov« je iz vrst Liste Zorana Jankovića – kar 19, trije so iz SD, po eden iz SDS, NSI in Desusa.

Nekateri med njimi so bili izvoljeni za poslance: Roman Jakič, Maša Kociper, Mitja Meršol, Janko Möderndorfer in Dragutin Mate (SDS). Jakič je bil direktor javnega zavoda Šport Ljubljana, poleg tega pa še član upravnega odbora zavoda Turizem Ljubljana. Maša Kociper je članica sveta Vrtec Kolezija, upravnega odbora zavoda Turizem in podpredsednica nadzornega sveta javnega podjetja Žale.

Mitja Meršol je bil član sveta javnega zavoda Mestno gledališče ljubljansko. Jani Möderndorfer pa član sveta Šport Ljubljana, sveta javnega zavoda Festival Ljubljana in sveta Regionalne razvojne agencije ljubljanske urbane regije. Dragutin Mate je bil član sveta javnega zavoda Lekarna Ljubljana.
 
Kolikšne sejnine oziroma nagrade so prejeli? Maša Kociper je za funkcijo podpredsednice nadzornega sveta Žal lani prejela 800 evrov. Nagrade niso znane, v medijih je pisalo o 5200 evrih bruto. Sejnina upravnega odbora zavoda Turizem (kjer je poleg Kociprove tudi Jakič) znaša 67,97 evra. V zavodu Šport, kjer je bil predsednik sveta Möderndorfer, je bila sejnina 200 evrov za predsednika in 150 evrov za člana.
 
Sejnina za nadzorni svet v Lekarnah, kjer je član Dragutin Mate (predsednica pa je Jadranka Dakič), znaša 62,60 evra na udeležbo. Iz Festivala Ljubljana pa so nas obvestili, da člani njihovega nadzornega sveta ne prejemajo sejnin in nagrad.