Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jankoviću poslali pošiljko s sumljivim belim prahom

Deli na:
Jankoviću poslali pošiljko s sumljivim belim prahom

Foto: Bobo

Na Mestni občini Ljubljana so danes prejeli pošiljko, iz katere se je pri odpiranju vsul bel prah. Pošiljka naj bi bila naslovljena na župana Zorana Jankoviča, poročajo Slovenske novice. Policisti so že v mestni hiši, kraj pa so zavarovali, so za STA pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

Zaenkrat še ni jasno, za kakšne vrste prah naj bi šlo. A kot so še pojasnili na policiji, trenutno potekajo postopki, ki so predvideni za takšne dogodke.

Na kraju so tudi gasilci, obveščene so tudi druge službe s področja varovanja zdravja. Vsi postopki bodo potekali, dokler ne bo jasno, za kakšno snov gre, so pojasnili na policiji.

Vodja gasilske intervencije Gorazd Breskvar je za STA pojasnil, da so pošiljko zjutraj odprli v vložišču mestne hiše. Iz pošiljke se je stresel bel prah, zato se je pojavil sum, da gre za nevarno snov, morda tudi antraks, je dejal. Najprej je v prostor šel policijski protibombni oddelek, ki je preveril, ali gre za kakšno eksplozivno snov, vendar je bil test negativen.

Nato so gasilci opravili hitri test na antraks, ki je bil po besedah Breskvarja prav tako negativen. Sedaj vzorec bele snovi preverjajo še na veterinarski fakulteti, kar lahko traja do štiri ure. Ta čas bodo gasilci na mestni občini počakali na rezultate.

Del stavbe, kjer so odprli pošiljko, ostaja zaprt. V vložišču so bile v času odprtja pošiljke tri zaposlene, ki so trenutno izolirane v posebni sobi, kjer bodo ostale do rezultatov analize veterinarske fakultete.