Revija Reporter
Slovenija

Sebastien Abramov bo stopil pred sodnike tudi v zadevi odrezana roka

STA

13. okt. 2019 11:28 Osveženo: 11:35 / 13. 10. 2019

Deli na:

Abramovu grozi do 30 let zapora.

Mediaspeed

Prihodnji teden na sodiščih prinaša več odmevnih sojenj. V petek bo v Ljubljani predobravnavni narok za četverico obtoženih zaradi poizkusa goljufije z odrezano roko. V ponedeljek pa bo pred sodnike v Ljubljani stopila nekdanja prva dama Probanke Romana Pajenk, ki se bo zagovarjala zaradi krive izpovedbe pred preiskovalno komisijo DZ.

Predobravnavni narok zaradi goljufije z odrezano roko

V petek bo na ljubljanskem okrožnem sodišču s predobravnavnim narokom steklo sojenje v primeru odmevne zavarovalniške goljufije z odrezano roko. Obtožnica Gorazda Colariča, Tinko Huskić Colarič, Sebastiena Abramova in Julijo Adlešič bremeni več kaznivih dejanj, ki so jih zaporedoma storili iz koristoljubnosti, da bi z zavarovalniško goljufijo pridobili protipravno premoženjsko korist. Marca letos je namreč odjeknila zgodba Adlešičeve, ki si je januarja odrezala levo roko. Po mnenju tožilstva si je odrezala roko zato, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic. Trdila pa je, da je šlo za nesrečo.

Abramov je namreč Adlešičevo življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine. Abramova je doletela tudi obtožnica zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. Zoper njega poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove. Sojenje se bo predvidoma nadaljevalo ta mesec.

Pajenkova obtožena krive izpovedbe

V ponedeljek bo na ljubljanskem okrožnem sodišču predobravnavni narok za Romano Pajenk, ki se bo morala zagovarjati zaradi obtožbe o krivi izpovedbi. Podlaga za to je bila ovadba parlamentarne komisije za ugotavljanje zlorab v bančnem sistemu, ki je ugotovila, da obstaja utemeljen sum, da je Pajenkova na dveh zaslišanjih pred njihovo komisijo lagala o podeljevanju posojil svojemu bratu.

Nekdanja predsednica uprave Probanke je namreč med pričanjem pri parlamentarni bančni komisiji zatrjevala, da o poslih brata Tomaža Ročnika in o posojilih, ki jih je najemal v tej banki, ne ve nič. Predsednik komisije Anže Logar je takrat dejal, da ima komisija neizpodbitne dokaze, da je Pajenkova lagala.