pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Se za kupcem NKBM skrivajo slovenski lastniki?

Deli na:
Se za kupcem NKBM skrivajo slovenski lastniki?

Foto: Primož Lavre

Pri prodaji druge največje slovenske banke NKBM skladu Apollo in banki EBRD je sodeloval tudi nekdanji svetovalec politikov SD Žiga Čebulj, ki je zdaj višji svetovalec na agenciji Pristop.

Njegovo ime je sklad Apollo objavil na svoji spletni strani ob novici o začetku prodaje NKBM 15. junija lani. Za dodatne informacije so nas napotili na Mojco Mele iz SDH, Axela Reisererja iz EBRD in Žiga Čebulja iz Pristopa, ki predstavlja NKBM. Zanimivo je, da v NKBM ni nobene kompetentne osebe, na katero bi se lahko obrnili po informacije, ampak so to vlogo prepustili kar dvorni agenciji Pristop in politično preverjenemu kadru.

Čebulj je v svojem profilu na linkedInu med strokovnimi izkušnjami navedel, da je bil eno leto svetovalec predsednika vlade (Boruta Pahorja), nato eno leto asistent pri poslancu Evropskega parlamenta (Zoranu Thalerju) in dve leti svetovalec finančnega ministra (Francija Križaniča). Kot so takrat poročali mediji, je prevzel posle Draga Isajlovića, ki se je moral posloviti zaradi javnega zgražanja zaradi njegove udbovske preteklosti (bil je uslužbenec SDV, ki je leta 1988 aretiral Janeza Janšo). Od leta 2012, torej od nastopa druge Janševe vlade, je višji svetovalec v družbi Pristop.

V isti družbi je lani zaposlitev našla tudi nekdanja poslanka SD in Jankovićeve PS Melita Župevc, ki je tudi življenjska sopotnica nekdanjega premierja Toneta Ropa. Referenca za službo v Pristopu je torej članska izkaznica SD, PS, LDS in drugih strank levice. Zato najbrž ni iz trte izvita bojazen enega od članov Banke Slovenije, da se za kupcem NKBM skrivajo slovenski lastniki – ve se, iz katerega političnega kroga.