komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Se bo Popovič tokrat le pojavil na sodišču?

Deli na:
Se bo Popovič tokrat le pojavil na sodišču?

Foto: Bobo

Delo na sodiščih se je po sodnih počitnicah vrnilo že v običajne tirnice. Tako bo imel koprski župan Boris Popovič znova, že osmič, možnost, da pride na sodišče in se izjasni o krivdi glede razdrtja koncesije za mestno kopališče. Nadaljujeta se tudi sojenje v zadevi Hypo ter sojenje zaradi železniške nesreče na Jesenicah.

Nadaljevanje sojenja za železniško nesrečo na Jesenicah

Na kranjskem okrožnem sodišču se bo v sredo nadaljevalo sojenje strojevodji Andreju Ponikvarju za železniško nesrečo na Jesenicah avgusta 2011, v kateri je bilo poškodovanih 34 ljudi. Sodišče bo za razjasnitev okoliščin nesreče ponovno zaslišalo dve priči. Sojenje, ki traja že več kot dve leti, se sicer bliža koncu, če sodnica Andrijana Ahačič ne bo odobrila predloga obrambe za imenovanje novega izvedenca.

Popovič morda tokrat na narok v sojenju zaradi kopališča?

V Kopru pa se nadaljuje sojenje zaradi razdrtja koncesije za mestno kopališče. Koprskega župana Borisa Popoviča so doslej povabili že na sedem narokov, pa se ni udeležil nobenega. Na občini Popovičeve odsotnosti pojasnjujejo s službenimi in drugimi obveznostmi.

Tožilstvo Popoviču ter tedanjemu predstojniku občinskega urada za gospodarske javne službe Rafku Klinarju in direktorici občinske uprave Sabini Mozetič očita zlorabo položaja pri razdrtju koncesijske pogodbe za mestno kopališče. Mestna občina je leta 2007 razdrla koncesijsko pogodbo za kopališče z družinskim podjetjem Popovičevih, ki je sicer veljala do leta 2012, ter družbi BPC podelila stavbno pravico na gostinskih lokalih. S tem pa naj bi oškodovali občinski proračun.